Meze Audio

Meze Audio представи новите си слушалки ALBA и 105 AER на High End Expo в Мюнхен

На провелото се преди дни в Мюнхен High End Expo румънската компания за аудио техника Meze Audio представи два нови модела висококачествени слушалки. Това са елегантните 105 AER и вмъкващите се в ухото ALBA. High End е най-голямото аудио изложение в Европа и едно от най-големите в света. През тази година то привлече над 22 хиляди посетители и 513 изложители от 41 страни. Събитието е изключително важно за индустрията, тъй като представя най-новите технологии и продукти от висок клас в областта на аудио оборудването.

105 AER

Моделът следва основните елементи от дизайна на своя предшественик 109 Pro, но включва редица съществени модификации. Те подчертават още по-добре уникалното му звучене и дизайн. В добавка 105 AER са и много по-достъпни.

Meze Audio

На външен вид, слушалките имат подобна структура, като 109 Pro, а тяхната V-образната двойна диадема и велурените подложки за уши са почти същите. 105 AER обаче се отличават значително по дизайна на високоговорителя. Той е с подобен 50-милиметров динамичен модул, но вместо берилиевото покритие, тук имаме покритие от PEEK полимер. Рамката от своя страна е изработена от ABS вместо от алуминий.

Всичко това оказва влияние върху звуковите характеристики на слушалките и създава по-емоционално ангажиращ звук, който се съчетава лесно с всяко устройство. Акценти при модела са голямата звукова сцена, доброто пространствено изображение, леко смекчените високи честоти и по-силният бас. Тежестта е 336 гр., честотният диапазон – 10 Hz – 25 kHz, a импедансът – 42 Ohm.

ALBA

Новите вмъкващи се в ухото (т.нар. IEM) слушалки на Meze, също представени на High End Munich, доразвиват предишния модел на компанията – ADVAR. За разлика от него обаче, те са изработени от нови материали като цинкова сплав и анодизиран алуминий. Освен това конекторите са променени от MMCX на 2-пинови.

Meze Audio

В превод от латински alba означава зора и именно това е усещането, което румънската компания се е опитала да пресъздаде с чисто белия дизайн на тялото, завършващо с цветни елементи, придаващи визия на перла. Добавени са и нови аксесоари, като персонализиран USB-C адаптер със собствен DAC/усилвател. Слушалките имат честотен диапазон от 15 Hz-25 kHz и импеданс 32 Ohm.

“Със своето чудесно съотношение между качествен звук и достъпна цена новите слушалки, представени от Meze Audio, са много подходящи за българския пазар. У нас вече има интерес към този иновативен бранд, а двата нови модела ще се предлагат в България веднага щом бъдат пуснати в продажба на международния пазар” – споделя Антон Генчев, бранд мениджър на българския вносител на аудио техника V System.

Интервю с основателя на Meze Audio Антонио Мезе можете да видите тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.