Как да използвате Backup and Sync - новия инструмент на Google Drive

Как да ползваме Backup and Sync – ръководство в 5 стъпки

Вече официално е възможно да правите резервни копия на цели компютри. Чрез Google Drive Backup and Sync използването на облачното пространство ще бъде по-лесно от всякога. Вижте как да го използвате.

Можете да изтеглите Backup and Sync като обикновено приложение. Чрез него ще съхранявате снимки, видеа, файлове и други данни в същия формат, в който са запазени на компютъра ви. Ако го използвате правилно, ще избегнете досадното организиране на данни повторно в облака.

По-подробна информация за Backup and Sync можете да намерите тук-https://technology.bg/google-backup-and-sync/

Backup and Sync е наличен както за Windows, така и за MacOS. Стъпките, които трябва да се следват, са едни и същи.

Изтеглете Backup and Sync

Влезте в своя Google профил

Изберете папките, които искате да съхраните

Примерно: Desktop, Documents, Pictures и/или други. Ако качвате снимки, използвайте неограниченото пространство на Google Photos.  Разбира се, има изискване снимките да не надвишават 16 мегапиксела и видеото да не е по-голямо от 1080p full HD резолюция.

Изберете опцията „Sync My Drive to this computer“

Ако имате много информация, помислете за локацията на Drive folder на компютъра ви и точно кои папки искате да изберете. Може да е необходим по-специален подход. Имайте предвид, че използването на подобни backup операции води до висока употреба на интернет. Бъдете внимателни, особено ако ползвате 3G/4G, hotspot от мобилен телефон или flash drive.

Ще видите десктоп икона Drive и файловете ви ще бъдат качени автоматично

За да бъдете сигурни, че всичко е качено, препоръчително е да отворите Drive акаунта си в браузъра. Кликнете на „Computers“ и би трябвало да имате достъп до всичко от директорията.

Готово!

Вече разполагате с копие на целия си компютър (или определени папки), изцяло съхранено в Google Drive чрез Backup and SyncСега, когато и да създадете нов файл в избраните папки, той ще бъде синхронизиран с облака. Можете да сте сигурни, че всичко важно за вас е на безопасно място и имате резервно копие, което по всяко време и от всяко място можете да използвате.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Константинов

Здравейте, към момента се занимавам с търговия на полимери и съм завършил маркетинг. Интересно ми е да се занимавам с копирайт и фотошоп.