Logitech Craft – едно очаквано бижу

Мишката MX Master от Logitech дълго време бе смятана като най-добрия вариант за професионалистите. Сега компанията пуска и клавиатура, която да покрие стандартите и очакванията, свързани с тази мишка. Да кажем добре дошла на Logitech Craft.

Logitech Craft е страхотно допълнение към арсенала Ви

Веднага забелязваме отличителната черта на новия продукт от Logitech. Клавиатурата Logitech Craft разполага с въртящ се бутон, наречен „creative input dail„. Копчето представлява голяма, сребриста, въртяща се джаджа в горния ляв ъгъл на клавиатурата. То доста напомня на Surface Dail устройството от Microsoft, с изключение на това, че тук не ни задължават да разполагаме със Surface устройство. До момента Logitech са интегрирали функционалности за седем програми: Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere и InDesign; Microsoft Word, PowerPoint и Excel. Също така разполагаме и с някои по-общи функции като контрол на звука, функционалности „напред“ и „назад“ в различни програми и Интернет браузъри.

Снимка на Logitech Craft

Как се използва?

Начинът, по който работи, е доста хитър. Горната част на бутона е чувствителна на допир и докосването ѝ изважда различните опции на екрана. Например, ако искате някоя четка или вече сте направили своя избор, докосването на бутона може да извади директно размера или цветовете, измежду които можете да избирате. След като сте избрали, можете да завъртите бутона и да настроите съответния инструмент.

Снимка на Logitech Craft

Опциите в други програми са по-общи. Бутонът може да настройва нивото на звук на компютъра, да прехвърля песни в програми като iTunes и други. Макар интеграцията на тази фукнционалност да не е завършена, опцията да се прехвърлят различните табове в програми като Google Chrome е страхотна за тези от нас, които работят с поне 20 различни отворени страници.

Как се справя като клавиатура?

Разбира се, да не забравяме, че това все пак е клавиатура. Нищо от гореспоменатото нямаше да има значение, ако самата клавиатура не вършеше чудесна работа. За щастие, Logitech Craft се отличава и с добри възможности. Като изключим геймърските клавиатури, Logitech Craft е една от по-добрите опции на пазара. Всеки бутон има лека вдлъбнатина, за да насочва пръстите ви в правилната посока. Разстоянието между копчетата е достатъчно, за да можем спокойно да пишем на нея. Съпротивлението на самите копчета е точно толкова, колкото е нужно за едно спокойно и приятно използване. Самите бутони са осветени отдолу. Макар това да не е най-важното при клавиатура за настолни компютри, Logitech са добавили тази екстра. Не само това, но и функционалността копчетата да светват в момента, в който доближите пръсти до тях!

Снимка на Logitech Craft

Единственият недостатък, който би могъл да се посочи, е бутонът Space. За разлика от останалите бутони, той е малко по-мек и не толкова удобен. Все пак това не представлява огромен недостатък.

Снимка на Logitech Craft

Допълнителни функции

Logitech са добавили и технологията Flow, която имаме и в мишките от MX серията. Това позволява на устройството да работи на отделни компютри с едно просто движение. Всъщност, Logitech Craft работи в синхрон с MX мишките, тъй като местенето на друг компютър автоматично превключва и клавиатурата там. Както при MX Master и MX Anywhere, Logitech Craft може да се свърже с до три устройства едновременно и може да работи на всяко едно с едно просто натискане на бутона. Клавиатурата може да се ползва както на PC, така и на Mac.

Logitech Craft може да се свърже с компютъра ви чрез Bluetooth, устройството Unifying Receiver или с обикновен USB-C кабел, който е включен в комплекта. Макар клавиатурата да е направена от матова пластмаса, както всички MX мишки, виждаме алуминий в горната ѝ част, който придава стабилност при употреба.

Снимка на Logitech Craft

Кога и колко?

Logitech Craft ще стъпи на пазара през октомври на цена от 199.99 щатски долара. Повече информация можете да откриете на сайта на Logitech тук. За сега нямаме информация относно това колко ще струва у нас и къде ще се предлага.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.