Сериалите тази седмица (23-29 октомври 2017 г.)

Сериалите тази седмица (23-29 октомври 2017 г.)

Последна седмица на октомври и взе да застудява. Но пък прекарахме едно чудесно циганско лято. Все още можем да се радваме на слънцето, но то е загубило силата си от лятото. Време е да сменим дрехите от гардероба и да се носим малко по-топло. Студените дни ни дават възможност да си стоим повече вкъщи и да обърнем внимание на любимите си поредици.

В сериалите тази седмица няма нови заглавия, но за сметка на това можем да се скъсаме по шевовете от напрежение какво ще се случи в хорърите The Walking Dead, Stranger Things и мистериозния Blindspot, изпълнен с конспирации.

23 октомври

The Walking Dead, Сезон 8

IMDB (8,5/10)

Един от касовите сериали последните години, адаптация по комикса на Робърт Къркман. Всеки, който има здрава психика и здрав стомах, е минал през поредицата. Историята се развива във времето след пандемия на зомбита. Окръжен шериф Рик Граймс заедно със семейството си и група оцелели се опитват да намерят защитено убежище за живеене. Оказва се обаче, че по-голямата опасност не е заплахата от „живите мъртви“, а страхът на оцелелите, който ги кара да стигат до най-низките дълбини на човешката жестокост. Сезон 7 завърши с жертването на Саша Уилямс, а в сезон 8 предстои да видим 100-я епизод на сериала. По-рано ви говорихме и за паралелната история Fear The Walking Dead, който приключи с 3-ти сезон миналата седмица.

27 октомври

Stranger Things, Сезон 2

IMDB (8,9/10)

Историята се развива в Индиана през 1983 г., където местно момче изчезва при необясними обстоятелства. В неговото търсене се намесват полиция, семейство и приятели, но в процеса на търсенето излизат наяве правителствени експерименти, свръхестествени сили и странно момиченце. Втори сезон на сериала има по-голям бюджет от предходния, но отново използва като ядро взаимоотношенията между героите. Поредицата е определена за най-добър драматичен сериал на 69-те награди „Еми“.

28 октомври

Blindspot, Сезон 3

https://www.youtube.com/watch?v=XKdd4sjUkCI

IMDB (7,6/10)

Blindspot е друго любимо заглавие, където намират жена на Таймс Скуеър, изцяло загубила спомените си. Наричат я Джейн Доу поради факта, че не е идентифицирана. Но това не е толкова интересно, колкото татуировките, изрисувани по тялото й. Там е написано името на агент Кърт Уелър от ФБР. Оказва се, че за да разгадаят самоличността на жената, трябва да следват всяка татуировка от тялото й, която сочи към отделни престъпления. Това се оказва най-голямата международна конспирация, която мистериозната жена, агент Уелър и останалата част от ФБР ще опитат да разплетат. В сезон 3 разкриването на историята излиза извън рамките на Щатите, като става с международен характер. Премиерата започва във Венеция, като продължава да се развива в Испания, Мароко и Австралия.

Миналата седемдневка гледахме Travelers за пътуващи във времето, които се опитват да избегнат апокалиптичните последици за човечеството, както и стартираща хорър история – Superstition. В сериалите тази седмица ужасите продължават.

Ние лично не бихме изпуснали и един епизод, а вие!?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Ихчиева

Катя Ихчиева е всестранна личност. Работи в областта на известяването (SMS, E-mail, Viber), допълнително гради екипи, учи хора на лидерство и придвижва екологични продукти. В свободното си време се занимава с писане, четене, пътувания и гледане на филми.