Начало / Технологии / Слушалки избухват по време на полет
Заглавна картинка на статията "Слушалки избухват по време на полет"

Слушалки избухват по време на полет

Поредният случай на запалено устройство на батерии. Този път ужасният инцидент се случва по време на полет до Австралия. Жена претърпява наранявания по лицето и ръцете след като безжичните ѝ слушалки се самозапалили по време на полета. Властите за пореден път предупреждават за опасностите около устройства на батерии в самолетите.

След телефоните, сега и слушалки?

Пътничката е слушала музика на своите слушалки на батерии и е задрямала по време на полет от Пекин до Мелбърн. Изведнъж се чула силна експлозия. „Докато се обръщах да видя какво става усетих изгаряне по лицето ми“ обяснява пострадалата. „Сграбчих лицето си и така смъкнах слушалките около врата ми. Продължих да усещам болка и ги хвърлих на пода. От тях излизаха искри и малки пламъчета.

Стюардите се втурнали да помогнат на пострадалата жена и изляли кофа с вода върху устройството. За жалост батерията и капакът и били напълно разтопени и залепнали за пода. Жената е била с обгорено лице и врат. Ръцете и били с мехури от горещината на слушалките. Всички пътници на борда трябвало да изтърпят мириса на разтопена пластмаса, изгорена електроника и коса до края на полета.

Пътниците кашляха и се давеха през цялото време“ добави една жена. Според разследващите, литиевойонните батерии са се запалили.

С увеличаващата се бройка на устройствата с батерии, потенциалът за подобни инциденти нараства“ припомниха властите. Подобни устройства трябва да се съхраняват на сигурно място и всички батерии трябва да са в ръчния багаж.

Надяваме се да не са били марка Samsung

Много компании забраниха внасянето и използването на прочутият модел Galaxy Note 7 от Samsung заради рисковете да се запали на борда. Южнокорейската компания прибра всички свои модели, което им струваше милиарди. Това не е първият случаи на литиевойонни батерии да се самозапалят на борда на самолет по време на полет. С увеличаващите се случаи, експертите съветват да бъдем все по-внимателни докато ползваме подобни устройства по време на пътуване, особено на самолет.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.