Android 8.1 - Зелено андроид човече до бисквитка Орео

Готова е финалната бета версия на Android 8.1

Google пусна финалната пробна версия на Android 8.1, която е малък ъпдейт към Android Oreo, а срокът ѝ за разпространение е следващия месец. Няма много нови неща в този ъпдейт, но има една голяма новост за притежателите на Pixel 2 – поддръжка на „визуалното ядро“ на телефона. Това е чип за обработка на изображения, който е наличен в телефона, но не е бил готов за активиране при старта на продажбите.

Разработчиците вече ще могат да изпробват възможностите на този специализиран процесор. Визуалното ядро позволява на приложенията за камерата да заснемат изображения, използвайки HDR+ технологията на Google. Скоростта на работа на камерата също ще бъде подобрена благодарение на този чип.

android 8.1 отключва досега неработещ чип за обработка на изображения в телефоните Pixel 2 на Google

Визуалното ядро e първият процесор, който проектират от Google за потребителско устройство. Чипът е специализиран за обработване на изображения, така че, когато е активиран, той трябва да позволи на телефона да прави снимки по-бързо спрямо преди. Телефонът вече е доста бърз, така че по-голямата новина е, че другите приложения ще могат да се възползват от новия чип. Иначе казано, за останалите приложения остава да се възползват от технологията на Google за чисти HDR+ снимки.

Не можете да чакате чак до средата на декември …

Ъпдейтът Android 8.1 може да бъде свален веднага след записване в програмата на Google за бета тестери. Обаче, ако искате да го пробвате на устройство, на което разчитате ежедневно и ви е единствено, не бързайте да теглите. Както и в предишните бета ъпдейти, има риск някоя друга част да не проработи тепърва, което води след себе си цялостно „почистване“ на телефона. Иначе за разработчиците сега е правилното време да започнат работа с новостите, за да има готови приложения, които да се възползват от отключения хардуер, когато ъпдейтът стане достъпен за всички потребители през декември.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Александър Господинов