Филмите за пътуване във времето са забранени в Китай

Филмите за пътуване във времето са забранени в Китай

Знаете ли, че…

Китай има голяма роля за това какво излиза на екран от холивудските студиа. Според китайските закони само определен брой чуждестранни филми могат да бъдат излъчвани в кината всеки месец. И всеки филм трябва да покрива строги изисквания.

Въпреки тези ограничения, китайците се избиват да гледат американски филми. Често се случва филмите да имат повече приходи в Китай, отколкото в САЩ и Европа, понякога взети заедно. Затова и не бива да се учудвате, че самите студиа гледат стриктно да се съобразяват с държавната цензура, за да могат техните филми да излязат по китайските кина.

И ако се чудите какви точно са нещата, които са забранени в Китай, днес ще ви разкрием едно от тях – Филмите за пътуване във времето са забранени.

Това обаче не се отнася за всички филми, в които има пътуване във времето. „Терминатор: Генезис“ например беше голям хит в Китай, изкарвайки на 100 милиона долара.

Това, което в Китай е забранено, са филми за връщане назад във времето, в които исторически фигури могат да бъдат представени грешно. Тук се има предвид китайски исторически фигури – сигурно сме, че китайците няма да имат нищо против, ако дадена американска историческа личност е представена недостоверно.

Други ограничения на филмите, които се прожектират в Китай, са забрана за показване на неподчинение срещу закона или предизвикване на етническо напрежение.

Свали като WallPaper (FullHD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.