Warcraft 2

Дънкан Джоунс за историята в Warcraft 2

Така и не успях да стана голям фен на World of Warcraft играта. Може би затова, когато видях първия трейлър за „Warcraft„, бях убеден, че филмът ще е тотален провал. И донякъде бях прав – в Щатите филмът направи „само“ $47.3 милиона долара. За справка, последната лента от серията „Бързи и Яростни“ спечели $224 милиона в Щатите, като при това беше доста слаб.

Учудващо обаче, когато отидох на кино, макар и с очакване филмът да е тотална греда, „Warcraft“ ми хареса. Да, имаше своите слабости, но лично за мен бе напълно прилично начало на франчайза.

Все пак „Warcraft“ се представи доста добре извън САЩ и спечели цели $386 милиона долара, като беше особено голям хит в Китай. Въпреки това Universal и Legendary не си дават много зор да обявят дали някога ще има продължение, или не. Самите Blizzard, автори на играта, също не споменават нищо по темата.

Въпреки мълчанието на студиата, Дънкан Джоунс, режисьорът на „Warcraft“, обяви, че е готов да се заеме с проекта.

Освен че е готов да седне пак на режисьорския стол, Джоунс (който е син на Дейвид Боуи, между другото) сподели, че е готов с идеята си за това, което да се случи в Warcraft 2. След прожекция на „Warcraft“ в Лондон Джоунс е говорил пред публиката и е споделил следното:

Целта на първия филм беше да изгради света и да ни покаже как Дуротан и синът му идват на Азерот. Затова според мен идеята за следващите 3 филма ще бъде да видим Трал как изпълнява желанието на Дуротан да създаде нов дом за орките. Затова в Warcraft 2 ще го видим (Трал) в юношеските му години и всеки, който е запознат с история на Warcraft, знае, че това е история, подобна на Спартак. Като цяло щях да следвам това. За човешката история все още нямам толкова ясни идеи, но като цяло ще следва събитията в първия филм. От страна на орките, ще следваме живота на Го’ел и това, с което се сблъсква в създаването на нов дом за орките.

Макар и да не съм фен на World of Warcraft, съм израснал със стратегическите игри от поредицата. Помня, че бях особено разочарован, когато Blizzard обявиха, че прекратяват своята куест игра за Трал. Затова и сега имам реален интерес да видя какво може да направи Дънкан Джоунс с историята в Warcraft 2.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.