Far Cry 5 с първи трейлър

Дойде времето и за новата игра от вселената на Far Cry. По-рано днес от Ubisoft пуснаха първия официален трейлър на Far Cry 5.

Добре дошли в… Монтана

За разлика от предишните игри от поредицата, този път играчите няма да преследват наркобосове из някой тропически остров или пък да опитомяват праисторически мечоци. За пръв път действието на играта ще се развива на „родна“ територия, в измисленото градче Hope County, в щата Монтана. Ще влезем в образа на заместник-шериф, който трябва да поведе своеобразното опълчение срещу смахнатия сектантски лидер, който е окупирал града.

Far Cry 5 ни отвежда в Надежда, но не онази до Люлин, а в щата Монтана.
Far Cry 5 ни отвежда в Надежда, но не онази до Люлин, а в щата Монтана.

Release the hounds!

Според Ubisoft Far Cry 5 ще ни даде възможност да бродим из отворения свят на Hope County по суша, вода или въздух с помощта на най-голямото разнообразие от превозни средства и оръжия, всяко от които може да бъде модифицирано според нашите желания и нужди. Аз лично, с голям кеф бих подкарал някой трактор и да ръчкам лошите с вилата. А, да – вила, кирка… общо взето почти всичко, което докопате, може да бъде използвано за оръжие. И накрая, най-забавната част! За да не ви е самотно, ще можете да вземете най-добрия си приятел, да ви прави компания по време на вашите приключения. А кой е най-добрият приятел на човека? Правилно. Кучето. Кучетата във Far Cry 5 ще могат не само да атакуват противниците ви, но и да изтръгват оръжията от безжизнените им пръсти и да ви ги носят. Бау!

Far Cry 5 ще заложи на отборната игра

Освен симпатично овчарско куче, играчите ще имат възможност и да закупуват услугите на наемници, които да се бият рамо до рамо с тях в борбата за освобождението на Hope County. И още една добра новина, този път за феновете на кооперативната игра като мен. Far Cry 5 ще ни даде възможност за пълно изиграване на кампанията онлайн, заедно с един приятел. Алелуя, братко!

Надяваме се скоро време да научим повече за това какво са ни подготвили от Ubisoft този път. Че ще ловуваме в гората, ще ловуваме. Че ще хвърляме въдици край реката, ще хвърляме. Ще летим със самолети, ще стреляме с пушки по откачени сектанти, докато караме трактори. Ще ги poke-ваме с вилите по задните части… На нас ни звучи като приятен излет сред природата.

Far Cry 5 е насрочен да излезе на 28 февруари 2018 г. А дотогава ще ви държим в течение с новостите около заглавието.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Тонислав Атанасов

Завършил съм специалност "Право" в СУ "Климент Охридски". Близо 7 години се занимавах с корпоративно обслужване в IT сектора, но в началото на 2015-та направих рязък завой в кариерното си развитие. Понастоящем се занимавам с уеб разработка. Понякога съм много забавен! През другото време обичам да чета, да слушам музика и да спортувам. Играя баскетбол и се занимавам със спортна стрелба с лък. Фен съм на компютърните игри и на Чикаго Булс. Обичам да готвя. И имам мега яката котка :D