Braina

Braina превръща компютъра ви в изкуствен интелект безплатно

Braina (съкращение от Brain Artificial или Изкуствен мозък) е безплатен, интелигентен, виртуален личен асистент за автоматизация на Windows.

Изкуственият мозък разполага с интерфейс, който залага на човешкия глас. Според създателите му, софтуерът е разработен, за да направи живота ни по-лесен (какво клише само!).

Както знаем, изкуственият интелект напредва с бързи темпове и намира място във всяка модерна мегакомпания. Braina обаче е насочен към обикновения потребител. Човек най-вероятно ще го използва в дома или офиса си, а общуването с машинния софтуер ще може да става чрез гласови команди.

Според официалния сайт на продукта,

„Braina не е Siri или Cortana, преработени за персонален компютър,

а по-скоро мощен личен и офис софтуер, който ще допринесе за по-голяма производителност. Той не е и точно като чат-бота. Целта му е да бъде супер функционален и да ви помогне да се справите с множество задачи. Можете да му пишете команди или да разговаряте с него. Софтуерът Braina ще разбере какво се изисква от него да направи.“

Braina е резултат от мащабна изследователска работа, концентрирана в областта на изкуствения интелект. Екипът от създатели не спира да работи, за да усъвършенства цифровия асистент Braina така, че да може да разбира, да може да мисли и да се учи от собствения си опит – точно като човешкия мозък. Braina възприема говора и се учи от разговорите с хората.

Чрез гласови команди можете да извършвате търсене в Интернет, да пускате различни песни, да кажете на асистента да отвори даден файл. Задаването на аларми и напомняния са детска игра за новия ви помощник.

Изкуственият интелект Braina се предлага в три версии. Braine Lite е безплатната версия. Braina Pro може да се използва както за времето от една година (на цена до $29.), така и за три години, като тук цената достига до $59. Разбира се, няма нужда да споменаваме (но все пак ще го направим), че безплатната версия на Braina е с ограничени функции.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg