Джеймс Камерън

Джеймс Камерън е бил шофьор на камион и „Междузвездни войни“ го амбицират да се занимава с кино

Знаете ли, че…

„Междузвездни войни“ амбицират Джеймс Камерън да се занимава с кино. Преди това е той е бил шофьор на камион. След като вижда лентата на Джордж Лукас, Камерън напуска работата си и започва сам да се образова по темата.

Един от най-известните режисьори на нашето време стартира кариерата си скромно през 1978 година като наема камера и студио и заедно с няколко приятели заснема Xenogenesis. След това се хваща на работа при Роджър Корман като изработва миниатюрни модели. Там му се е налага да работи бързо и ефективно, което много му помага в последвалите години.

Пробивът си прави с филма „Piranha II: The Spawning“, където работи като отговорник по специалните ефекти, но в последствие е „повишен“ до режисьор, след като титулярът Милър Дрейк се оттегля заради различия с продуцента.

През това време Камерън пише сценариите едновременно на „Терминаторът“, „Рамбо: Първа кръв II“ и „Пришълците“. Останалото е история. Повече за филмите и живота на режисьора можете да прочетете на Wikipedia страницата му.

свали като Wallpaper (full HD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!