LinkedIn Live

Тръгва LinkedIn Live с видеа на живо

LinkedIn, социалната мрежа на работния свят с близо 600 милиона потребители в световен мащаб, залага все повече на видео услугата си. Ето защо пуска и LinkedIn Live – видео на живо. Така компанията дава възможност на хората и организациите да излъчват видео в реално време и да комуникират помежду си все по-качествено.

Първоначално пусната в бета версия в САЩ, услугата LinkedIn Live ще бъде само с покани. През следващите седмици компанията ще публикува и формуляр за контакт за други, които искат да се включат в нея. Не е ясно кога и дали LinkedIn ще даде възможност на всички да я ползват.

Концепция

Планът е да се обхванат различни делови конференции, продуктови съобщения, Q&A сесии и много други важни събития, водени от влиятелни хора и ментори, церемонии за награждаване и други.

За да предложи максимално високо качество, компанията ще си сътрудничи с разработчици като Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialive и Brandlive. Има и друг технически партньор за усилията на LinkedIn в реално време: Microsoft със своята Azure Media Services.

Въпреки че Microsoft придоби LinkedIn през 2016 г., социалната мрежа запази отдалечеността си по отношение на продуктите между двете.

По-добре късно, отколкото никога?

В сравнение със своите конкуренти в сферата на социалните мрежи, LinkedIn е последната, която се заема с видео.

На фона на събитията от конкуренти като Twitter и Facebook, притежаваната от Microsoft LinkedIn представи първите си видео функции едва през лятото на 2017 г. Но в 17-те месеца, откакто стартираха видео, социалната мрежа видя голям тласък в трафика и приходите на своята платформа.

„Видеото е най-бързо растящият формат на нашата платформа в момента“, коментира Пит Дейвис, директор на продуктовия мениджмънт в LinkedIn.

Той и LinkedIn отказаха да дават конкретни цифри за това колко видео създатели или зрители има. Но отбелязаха, че „милиони“ членове на LinkedIn са използвали тази функция.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.