актуализация на Gmail

Най-голямата актуализация на Gmail от 2011 г. насам е факт

Google обяви най-голямата актуализация на Gmail от 2011 г. насам. Дизайнът е освежен, а панел от дясната страна показва вградени интерфейси за Google Calendar, Google Keep и Google Tasks. В бъдеще ще можете да изпращате „Поверителни“ имейли, които се пускат в определено време или не могат да бъдат изпратени по всяко едно време. Електронната поща вече има и функции като отлагане на имейли или пък компютърно генерирани интелигентни отговори.

Предвид честите забавяния на Google, едва ли ще имате достъп до новия Gmail незабавно. Когато актуализацията се появи в профила ви, ще можете да кликнете върху съответния бутон и да изберете услугата „Опитайте новия Gmail“. Ако не сте почитател на новия дизайн, можете да се върнете към старата поща отпреди 7 години по всяко време чрез менюто с инструменти.

Още новости

Новата функция „Nudge“ ще посочва имейлите, които са останали недокоснати във вашата пощенска кутия за известно време. В демонстрацията оранжевият текст се показва заедно със съобщението „Получено преди 3 дни. Отговор?“ Друга нова функция е способността да се справяте със съобщения с едно кликване, направо от входящата поща. Това става благодарение на вградени бутони за действие, като например „Архивиране“, „Изтриване“ и „Спам“. Предупрежденията за сигурност също получават по-смел и крещящ червен дизайн.

В бъдеще Gmail автоматично ще ви предложи да прекратите абонамента си от пощенските списъци въз основа на това, което действително четете. По-късно ще има и офлайн режим.

Задачи на Google

Заедно с новия интерфейс, в Gmail има и ново приложение -„Задачи“ за Android и iOS. Задачите на Google винаги са били много слаб продукт и макар, че виждаме подобрение, то сякаш няма много функционалност. Можете да правите няколко контролни списъци, да изберете дата за задача и да добавите подзадачи.

Дизайнът на задачите е различен от всичко, което някога сме виждали от Google, и вероятно е добър показател за това как ще изглеждат интерфейсите на Android P. Всъщност, Android обикновено използва страничен навигационен панел с бутон в горната част на екрана, но в „Задачи“ има долен бутон за навигация и панел, който се плъзга отдолу. Има и огромен син бутон „Нова задача“, центриран в долната част на дисплея.

Независимо дали ви харесва цялостният редизайн или не, изглежда трудно да се отегчите от новите функции, които идват в Gmail. Неща като отлагане, поверителни имейли и наблюдение на календара ви до входящата ви поща, изглеждат като съществени буфери за производителността.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.