Terminator

Terminator отново ще е в ръцете на Джеймс Камерън

Джеймс Камерън се завръща във вселената на Терминаторът! През 2019-та ще се навършат 35 години от премиерата на The Terminator, и това също така ще е годината, в която правата за франчайза се връщат при Камерън, благодарение на сравнително нови промени в канадските закони за авторско право. Режисьорът е продал правата за 1$ още преди първият филм да бъде направен, в замяна на това да може да го режисира. През годините правата са прескачали от студио в студио и това е една от основните причини да получим ужасния Terminator 3: Rise of the Machines, доста приятния сериал Terminator: The Sarah Connor Chronicles, посредствения Terminator Salvation и забавно глуповатия Terminator Genisys.

Но стига история, нека се върнем в наши дни. Камерън ще продуцира новия филм, за момента без заглавие, който ще е директно продължение на Terminator 2: Judgement Day. От всичко казано дотук общото впечатление е, че всички филми след T2 няма да съществуват в новата (потенциална) трилогия, която Камерън замисля. Обявеният за момента режисьор е Тим Милър, който може да познавате от Deadpool. Добрите новини обаче не свършват дотук – Линда Хамилтън отново ще влезе в ролята на Сара Конър. Малко по-възрастна, малко по-мъдра, но все така смъртоносна. Арнолд Шварценегер също се завръща (както ни е обещавал неведнъж вече).

Дали ще е в ролята на любимата ни машина-убиец, все още не е ясно, но ако може да се съди по ролята му в Genisys, идеята не е чак толкова лоша, стига сценарият да е на ниво. Говорейки за сценарий – за момента се говори, че той ще е дело на Дейвид Гойер (Batman Begins) и Джош Фрийдман (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) като е твърде вероятно Камерън да е поне консултант, ако не друго. За момента всичко изглежда повече от чудесно и няма как да искаме да сме в по-добри ръце.

Колкото до детайли около самата история – все още няма особено много известни такива. Малкото информация, която имаме, е че към Хамилтън и Шварценегер ще се присъединят по-млади актьори, които вероятно ще „поемат“ поредицата от тях а ла Star Wars: The Force Awakens.

Наскоро имаше известна полемика около изказване на Камерън по повод Wonder Woman, а именно фактът, че главната героиня е всичко друго, но не и символ на феминизма или на силен женски образ въобще. Критиката беше насочена основно към начина, по който Даяна изглежда във филма, а не толкова към самият филм. Според доста от хората, харесали филма, Камерън е просто изхабен старец, който не разбира от екшъни и силни женски персонажи, удобно забравяйки образи като Конър или Рипли. Само времето ще покаже – новият Terminator се очаква (за момента) да излезе през Юли 2019-та.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Оскар Акоста