Заглавна картинка на статията "Bose QC35 II"

Bose QC35 II

Предполагаме, ще се съгласите, че повечето хора рядко излизат навън без слушалки. Пътят до работа, до магазина, до фитнеса (дори и в него) или до близкото кафене често е съпътстван от верните ни музикални другарчета. Лично аз не излизам никъде без тях, особено по време на пътуване. Слушалките са се превърнали в неразривна част от ежедневието ми. Те са моята предпазна бариера, която държи шума на света далече от мен. Чрез тях мога да избягам от пискливите и досадни разговори на хората по улицата, в трамвая или в метрото. Бръмчащите автомобили и техните клаксони са услужливо заглушени от моите верни приятели в края на работния ден. Както с всяка техника, и тук идва време за подмяна. На хоризонта са Bose QC35 II.

Bose QC35 II – наследникът

Моделът е най-новото попълнение в редиците на компанията. Този чифт шумоизолиращи безжични слушалки е почти непроменен, в сравнение с предишния модел, от гледна точка на звуковите си качества. И това е страхотна новина. QC35 доставяше кристално чист звук до ушите ни. Опцията за изолиране на външния шум е значително подобрена. Сега тя не унищожава звука и не ни кара да се чувстваме все едно сме в дълбините на космоса. Отгоре на всичко, новият модел е най-лекият и удобен в класа си до момента.

Снимка на Bose QC35 II

Единствената разлика между двата модела е плоският бутон в лявата част на Bose QC35 II, който позволява на потребителя да комуникира с Google асистента. Натиснете, задръжте и можете да кажете почти всичко. Google Assistant ще ви каже времето, ще ви пусне любима песен или албум, ще ви напомни да пуснете пералня, да се обадите на любимия човек и какво ли още не. Комуникацията с асистента ще изключи за момент опцията за изолация на външни шумове, за да можете да се чуете. По този начин спокойно можете да разберете какво говорите и няма да се окажете в ситуация, в която крещите на тротоара нещо от сорта на „ЩЕ ВАЛИ ЛИ УТРЕ СУТРИН?“, докато минувачите ви гледат обезпокоено. След изпълнението на това, което сте поискали, асистентът отново ще включи изолацията и ще върне музиката точно там, където е спряла.

Началото на масовите IoT слушалки?

Bose е една от компаниите, които работят с Google в насока оптимизиране на слушалки за Google Assistant. Софтуерният гигант хвърля доста усилия в оптимизацията на качеството на звука и неговата обработка, за да може да превърне асистента си в средство за двупосочна комуникация. При Bose QC35 II нещата определено са на следващото ниво. С проста гласова команда асистентът може да бъде настроен да чете известия от определени програми, да информира кой се обажда и много други. Гласовите команди определено са по-добри в търсенето на музика, отколкото потропването по екран.

Снимка на Bose QC35 II

Недостатъците

В най-скоро време ще видим цяла армия от подобни слушалки, предложени от много производители. Доста от тези функции са изключително удобни и полезни. Единственият проблем при Bose QC35 II е, че въпросните удобства не работят толкова добре, колкото бихме искали. Микрофонът в слушалките засича гласа изключително добре в тиха и празна стая. Проблемът идва, когато има друг звук наоколо. Понякога слушалките засичат грешни думи. Друг път – напълно нищичко.

Снимка на Bose QC35 II

Дори в моментите, в които всичко работи както трябва, е все пак малко странно. Google Assistant не обича да прочита фамилиите на контактите ни. Разбира се, ще разберем, че Мария ни се обажда, но коя точно (предполагам, нямате само една Мария в контактите си)? Случва се, без причина, слушалките да започнат да четат всички известия от последния час. Гласът на асистента би трябвало да се чува спокойно по време на паузата на музиката ни. Би трябвало… Случва се да разберем какво ще е времето едновременно със солото на Карлос Сантана.

Все пак това е страхотен продукт!

Въпреки спънките и неприятните ситуации, ясно личи, че Google и Bose работят в правилната посока. Подобни слушалки само потвърждават идеята зад небезизвестните Apple AirPods. Защо да прекараме по-голямата част от деня, взирайки се в телефона си, когато можем да чуем всичко, което ни трябва, и да кажем останалото на асистента чрез едно просто докосване.

Снимка на Bose QC35 II

Засега цената от 350 щатски долара може да се струва на много потребители прекалено висока. Да не забравяме все пак, че тук става въпрос за Bose слушалки. Безжични. С микрофон. Свързани с Google Assistant. IoT светът се развива с пълна пара и рано или късно всеки един от нас ще стане част от него.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.