VLC Player YouTube

Как да сваляме видео от YouTube с VLC media player

От доста време насам VLC media player се утвърди като един от най-известните мултимедийни плейъри.

Той може да отваря почти всичко. Фактът, че е безплатен и с отворен код, прави нещата още по-хубави. Някои потребители се съмняват във възможностите му заради простия интерфейс, но това е заблуда. VLC може да прави наистина много неща.

Нека обърнем внимание на една от малко познатите му сред потребителите възможности – а именно свалянето на видеоклипове от YouTube.

Стъпки за сваляне на видео с VLC media player

  1. Отвoрете YouTube видеото в браузъра си и копирате адреса на връзката.
  2. Отворете VLC media player на компютъра си.
  3. В основното меню намерете опцията Open Network Stream/Отваряне на мрежов поток и кликнете върху нея. Трябва да ви се отвори нов прозорец и в полето под надписа Please enter a network URL/Моля, въведете мрежов URL адрес: поставете копираната от YouTube хипервръзка. След това натиснете бутонa Play/Възпроизвеждане.
  4. Не след дълго видеото ще стартира. Може да ползвате вградените контроли, за да пуснете, спрете или паузирате, също както в YouTube.
  5. За да вземете хипервръзката, водеща към истинското местоположение на видеоклипа, от опцията Tools/Инструменти изберете Codec Information/Информация за кодека
  6. Ще се отвори прозорец, наречен Current Media Information, а връзката за сваляне се намира под надписа Location/Местоположение.
  7. Копирайте горната хипервръзка и я поставете в адресното поле на браузъра си. Това или ще накара видеото да тръгне в браузъра, или ще поиска разрешение да започне да се сваля. Кликнете на Save.
  8. Честито! Видеото вече се сваля на Вашия хард диск.

Беше ли Ви полезен този материал? Ако смятате, че можем да го доразвием – напишете ни коментар в полето по-долу.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.