Роботи Хора Сватба

След 30 години ще се женим за роботи

Според експертите до 2050 година хората ще са започнали да се женят за роботи

Помните ли Азимовите разкази за роботи? В тях машините можеха да лъжат и да не спазват трите закона на роботиката. Заради това и редовно вбесяваха робопсихолозите. Но си оставаха роботи и не участваха в по-интимни отношения с човеци.

С роботи на тежка сватба

Според експертите обаче до 2050 година хората вече ще са започнали да се женят за роботи. Така поне твърди доктор Дейвид Леви, който от години работи в областта на изкуствения интелект.

Хората и роботите ще сключват брак още преди 2050г.

Може би сте чували за Дейвид Леви заради игрите му на шах или пък заради заниманията му с изкуствения интелект. Той е добър приятел на компютърния пионер Клайв Синклер и основател на компютърните олимпиади. Леви твърди, че хората и роботите ще започнат да сключват брак преди, а не след 2050 година.

Роботи ще изместят животните?

В книгата си „Любов и секс с роботи“ той пише „Преди съществуването на компютъра животните, смъртни, но не особено разумни, бяха най-близки до нас в познатата Вселена. Сега компютрите със своята интерактивност, психология и интелекта, който притежават, се опитват да заемат тяхното място.“

Кукли с изкуствен интелект

И наистина, с все по-развиващите се възможности на изкуствения интелект роботите ще могат да отговарят не само на сексуалните, но и на емоционалните нужди на човека. Компанията Абис (Abyss), която произвежда куклите RealDolls, вече експериментира с изкуствен интелект, с цел да направи куклите по-реалистични. Става въпрос за проекта Realbotix. Той бе стартиран, за да задълбочи емоционалната връзка между човека и куклата. Интересно при него е, че с помощта на адаптивен софтуер куклите ще получават различни персоналности.

Предсказанието може би ще се сбъдне

Миналата година компанията обяви, че до една година се очаква да пусне на пазара първата си кукла с изкуствен интелект. Предвид напредъка на индустрията за последните двайсет години, може би предсказанието на Леви е напът да се сбъдне.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.