Virgin Galactic

Тестов полет на Virgin Galactic ще изведе екипаж в Космоса следващия месец

Virgin Galactic ще проведе тестово изстрелване в Космоса с екипаж на борда на SpaceShipTwo през окромври

Тестът е определен за 22 октомври, потвърждават от Virgin Galactic. Предстоящият тестов полет ще изведе двама пилоти. Ако всичко мине по план, ще бъде проведен втори тестов полет. Екипажът му ще включва четирима специалисти.

След двата тестови полета основателят на Virgin Galactic, сър Richard Branson, може да се присъедини към друг тестов полет. Неговото изстрелване е насрочено за началото на следващата година. Сър Branson държи лично да открие услугата за космически туризъм.

Virgin Galactic потвърждават пред CNBC, че скоро ще тестват SpaceShipTwo. Космическата туристическа компания подчертава, че датата 22 октомври е началото на прозореца за стартиране. Действителният тест може да се проведе на по-късна дата. Тестът ще се ръководи от Spaceport America.


Суборбиталният космически кораб SpaceShipTwo Unity завърши първия си полет през 2018 г. Оттогава той премина редица допълнителни тестове. По време на тях бе проведен тестов полет от космическото пристанище Spaceport America.

Компанията споделя все повече информация за предстоящите си услуги за космически туризъм. Наскоро тя показа как изглежда вътрешността на кабината на SpaceShipTwo. Шестместната кабина разполага със 17 прозореца.

Интериорът на кабината е проектиран с елементи от пчелна пита. По тях пътниците ще се изкачват и придвижват по време на осигурения им кратък период на безтегловност. В задната част на кабината има голямо огледало и множество камери с цел пълноценно изживяване на липсата на гравитация.

Virgin Galactic

Цената за пътуване до „ръба на космоса“ е $250 000. Нова инициатива на британската компанията за космически полети ще позволи на астронавти да летят само срещу $1000. Те могат да се възползват от тази цена, само ако резервират място за бъдещ полет. Пътешествието ще продължи 2 часа и половина, а липсата на гравитация ще се усеща в продължение на около 6 минути.

Virgin Galactic е заявила интерес да превозва космически туристи до Международната космическа станция като част от партньорството ѝ с НАСА. Трябва да подчертаем обаче, че за тази задача компанията ще се нуждае от различно превозно средство, за да превози пътници в орбитата.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg