Virgin Galactic отново продава билети Заглавно изображение
Кадър от YoTube

Virgin Galactic на Ричард Брансън отново пусна билети за полет до Космоса

Компанията на милиардера Ричард Брансън очевидно е готова да започне регулярни туристически полети над Земята през 2022 година. Новата цена на билет за полет с кораба на Virgin Galactic се качи на 450 000 щатски долара. Преди компанията да преустанови продажбата на билети, цената им бе $250 000. Кандидат-астронавтите ще имат възможност да запазят повече от едно място, както и да резервират целия летателен апарат за себе си.

Успешният тестов полет на Virgin Galactic

Новините за подновените продажби на билети идват месец след като самият Брансън, заедно със свои служители, извърши тестов полет на борда на ракетата си. На 11-ти юли космическият кораб полетя и се издигна на 85 км височина над пустинята Ню Мексико. В продължение на няколко минути астронавтите на борда имаха възможността да се радват на липсата на гравитация и да се насладят на неописуемите гледки, разкрити от илюминаторите.

Спускането обратно премина успешно. То даде големи надежди за бъдещи регулярни туристически полети до Космоса. Според говорител на Virgin Galactic, до семтември 2022 г. компанията трябва да проведе 25 космически полета, а резервациите са над 600. При положение, че компанията за космически туризъм реши да допуска до 4 пътника на полет, то със сигурност можем да очакваме много, много над 25 полета.

Обещаваща нова ниша

Според Обединената банка на Швейцария, до 2030 г новата пазарна ниша може да направи близо 4 млрд долара приходи. През това време цената на акциите на Virgin Galactic расте. В момента една акция се търгува за около $31.

Преки конкуренти на Брансън в този бизнес са Илон Мъск с неговата SpaceX и Джеф Безос с компанята му Blue Origin. Преди по-малко от месец Безос също успя да извърши тестов полет на борда на своята ракета Blue Shepard. За момента единствен Илън Мъск не е летял с ракета на своята компания. Като че ли обаче собственикът на Tesla е насочил енергията си в друга посока. Неговата SpaceX за момента остава единствената компания, която ще превозва астронавти между Земята и Луната.

Ако материалът Ви е харесал, заповядайте да го коментираме в нашата Facebook група „Технологичното общество на България„.

Освен това можете да ме почерпите едно crypto кафе в BTC, ETH или Doge.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg