Начало / Кино и TV / „Venom“ – с официална премиерна дата
Venom

„Venom“ – с официална премиерна дата

Едва ли са много феновете на Venom, които мога да кажат добра дума за образа, който Sony показаха в “Спайдър-Мен 3” на Сам Рейми. Слуховете за собствен филм, с който да се измие срамът, се въртят вече от десетилетие. За съжаление много от плановете се провалят и замират още в зародиш. За пример е сходната на “Отряд самоубийци” концепция на Дрю Годард “Sinister Six”, която трябваше да събере някои от най-големите врагове на Човека-паяк.

Съвсем неочаквано от студиото обявиха 5 октомври 2018 за премиера на самостоятелния филм за Venom. За момента продукцията си няма режисьор, нито информация за изпълнители или сюжет. За сметка на това обаче вече са известни отговорните лица за сценария. Това ще са Скот Розенбърг (“Въздушен конвой”, „Да изчезнеш за 60 секунди”), Джеф Пинкнър („Тъмната кула”, новата версия на “Джуманджи”) и Данте Харпър („Пришълецът: Завет”). На този етап екранизацията няма да има връзка с останалата филмова вселена на студиото. Целта е да бъде изцяло самостоятелно изпълнение.

Надеждите са за един наистина мрачен и брутален „rated-R“ филм, имайки в предвид природата и същността на злодея. Скорошните успехи на филми като “Дедпул” и “Логан” превръщат подобни надежди в реалност.

Въображението на феновете

Няма как да не споменем и за една фен теория, която се носи из форумите през последните седмици. Става дума за филма “Life”, който трябва да се появи по кината в края на месеца. В него се разказва за извънземна форма на живот, която бързо се развива и започва да убива астронавтите, които са я открили. Сценаристите на лентата – Пол Уърник и Рет Рийс – също са работили по филм за Venom, преди същият този проект да изпадне в забвение. Самата теория се върти около сцена от трейлъра (по-долу), която е била използвана и в “Спайдър-мен 3”. Спекулациите са, че лентата на Даниел Еспиноза може да бъде “тайна” история за намирането на симбиота. Разбира се, това е само теория, която най-вероятно няма нищо общо с истината, но поне звучи интересно.

Still from Life trailer

За по-незапознатите, Venom се появява за първи път в брой 252 на комикса „Amazing Spider-Man” от 1984-та година. Той е симбиот, който има нужда от приемник, за да живее. Първоначално се слива с Питър Паркър, но бързо го изоставя за сметка на фотографа Еди Брок.

Ще следим с голям интерес развитието на този проект.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!