spider-man напуска mcu

Ще напусне ли Spider-Man MCU-вселената?

Помните ли как преди няколко години всички се радвахме, когато разбрахме, че Spider-Man идва обратно при Marvel? И че „Сони“ няма да се опитват да правят повече филми по темата? И че Спайди ще участва в Отмъстителите, и ще има соло филми, всички те, правени от Marvel? Помните ли? Добре. Понеже има голям шанс, след като завърши втория си солов филм и след като заедно с другите отмъстители е победил Танос… да се върне обратно при „Сони“.

Как Spider-Man се озова при Marvel?

Пристигането на Spider-Мan при Marvel е в резултат на дълги преговори между Кевин Фейдж от Marvel и Ейми Паскал. По това време Паскал ръководи кинодивизията на „Сони“ и е един от основните фактори за сделката с Marvel. Тя обаче напуска поста си малко след прословутото изтичане на мейли от компанията. Сега е само продуцент на филмите за Човека паяк, над които „Сони“ има права като разпространител.

Вече без Ейми, „Сони“ подготвя нови филми в Spider-Man вселената, като слуховете говорят за нов филм за Venom. Съдейки по всеобщия ентусиазъм, който е обзел феновете за идващите нови Spider-Man филми, никак няма да се изненадаме, ако Sonу развие своя минивселена (отново), докато Спайди се бори с лилави титани със златни ръкавици.

За момента Spider-Man ще е при Marverl до 2019, за когато е планиран Spider-Man: Homecoming 2. Преди това шансът да го видим като герой в други филми на Marvel е доста малък. Това, разбира се, изключва неговите лични филми, както и тези за Отмъстителите.  За нас остава надеждата, че Sony и Marvel / Disney ще успеят да се предоговорят и за бъдещи филми и Спайди да стане нещо като споделен герой.

Дотогава можем да гледаме трейлъра за Spider-Man: Homecoming и да видим как ще се справи Том Холанд като Човека паяк в първия си самостоятелен филм:

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.