Model X SUV. Снимка: Tesla.

Tesla вече произвежда почти толкова SUV автомобили, колкото седани

Нов рекорд за първото тримесечие на 2017 г.

От „Тесла“ съобщиха, че са успели да счупят собствените си рекорди за производство, като са доставили „малко над“ 25 000 автомобила за първото тримесечие на 2017 г. Акцентът тази година е върху кросоувъра Model X, който с бързи темпове настига по продукция седана Model S. От компанията са доставили 11 450 SUV-та през първото тримесечие на 2017 г. – с 33% повече от 8700-те през третото тримесечие на 2016 г.

Компанията очаква да достави около 50 000 автомобила през първата половина на тази година и сегашното положение на нещата показва, че е на път да постигне тази цел. От „Тесла“ планират също така да започнат производството на техния седан Model 3 през юли и да достигнат производствени количества от 5000 автомобила на седмица към края на 2017 г. За да ги снабди с енергия, компанията планира да отвори още три от огромните си Гигафабрики за батерии.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.