Заглавна картинка на статията "SpaceX се фокусира върху скорости на второто си Hyperloop състезание"

SpaceX се фокусира върху скорости на второто си Hyperloop състезание

SpaceX организира второто си състезание Hyperloop Pod Competition през август. Събитието ще започне на 25 и ще продължи целият уикенд. Списъкът с частници включва тези, които успешно са тествали своите машини по време на първото Hyperloop състезание през януари, както и други, които не са имали възможността да се включат. Проблеми при участие са имали хората, на които не име стигнало времето или не са покрили изискванията на SpaceX.

Грандиозното Hyperloop състезание

Участниците не са свързани с компанията. Hyperloop състезанието ще включва 27 отбора, избрани от значително по-голяма група. Те са основно учени и изследователи от най-добрите колежи и университети в САЩ. Участници от други държави също ще имат възможността да покажат уменията си.

снимка на hyperloop

При първото Hyperloop състезание през януари фокусът бе върху различни критерии. Този път SpaceX ще обръщат внимание единствено на една единствена мерна единица – скоростта. Вторият кръг на състезанието ще определи победителят на базата на максималната постигната скорост от изобретението. Отборите ще загърбят останалите критерии, заложени при първото състезание и ще се опитат да ускорят максимално своите изобретения.

Какво да очакваме този август?

Това е точното чувство, което бихме търсили при Hyperloop състезание. Но да не забравяме безопасността. Тя е на първо място. На второ място се нарежда F9: Бързи и Яростни и Hyperloop, следващото издание на популярната поредица. Семейството се оказва лице в лице с най-голямото си предизвикателство в тръба с ниско налягане… или пък не.

Снимка на Hyperloop

Във всеки случай любителите на високите скорости ще искат да следят събитието. Там може би ще се появи следващият голям скок в градският транспорт. Надяваме се в близко бъдеще да видим свръхскоростни влакове да прекосяват Земята и… ние да сме на него.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.