Шикозната серия V5 на AOC вече включва USB-C монитори с вградена уеб камера

Специалистът при дисплеите AOC обяви три нови мултифункционални монитора от своята серия V5, насочени към домашните офис потребители и студенти, които искат да обновят оборудването си преди новата учебна година. Трите допълнения в три размера (24″/60,4 см 24V5CW, 27″/68,6 см Q27V5CW и ултра широкия 34″/86,4 см CU34V5CW) разполагат с вградени 2 MP уеб камери с поддръжка на Windows Hello за лесно вписване и увеличена сигурност като същевременно покриват съвременните изисквания за видео обаждания и онлайн срещи. Моделите от новата серия V5 на AOC с 3-тристранен безрамков дизайн са тънки и функционални със своята удобна USB-C връзка, предлагаща 65 W захранване за зареждане на лаптопи и таблети с един кабел, по който се предава и аудио-видео сигнала към дисплея.

Модерен дизайн в новата серия серия V5 на AOC

За разлика от масивните, невдъхновяващи монитори, дизайнът на серията V5 е лек и модерен, за да пасва на съвременните бюра и домашни офиси. 3-странния безрамков корпус с тънка лента на долната страна и основа с дебелина само 12,1 мм, както и ергономичната, настройваща се по височина стойка, потвърждават, че серията V5 не прави компромиси с шикозния интериорен дизайн във всяко едно помещение.

Удобен на много нива

Новите V5CW се отличават от останалата част от новата серия V5 на AOC с тяхната 2 MP уеб камера и поддръжка на Windows Hello. Уеб камерата вече е от съществено значение в съвременния бизнес и образователен свят: видео срещите и виртуалните уроци ще продължат да съществуват под някаква форма. Моделите V5CW елегантно се справят с това изискване и предлагат повече от очакваното по отношение на камерата. Благодарение на технологията за лицево разпознаване Windows Hello, Windows потребителите могат да се вписват в системата като просто гледат към камерата и без въвеждане на парола, което подобрява сигурността и лесната ползваемост на системата.

Уеб камерите са не само необходимост в днешно време, но и важен инструмент за неизбежната работа и учене от вкъщи. Стандарт е използването на лаптоп за работа от вкъщи или учене в университета. Затова вграденият 4-портов USB 3.2 хъб и USB-C интерфейсът на серията V5 позволяват лек преход към домашния офис с едно лесно движение: просто включване на лаптопа с единичния USB-C кабел. Той ще бъде захранван и зареждан (с до 65 W), а екранът му може да бъде разширен или дублиран на външния монитор, при което лаптопът може да достъпва и закачените към USB хъба на монитора устройства. Така със серия V5 се постига чисто и подредено бюро, благодарение на универсалната гъвкавост на USB-C връзката.

Богата картина с размер от 24″ до 34″

34-инчовият ултра широк CU34V5CW предлага много голямо пространство за работа, благодарение на извития VA панел с радиус 1500R, който подобрява видимостта към ъглите и увеличава ефекта на потапяне при игри и филми. Острата и детайлна резолюция UWQHD (3440×1440 пиксела) използва на максимум хоризонталното пространство и позволява показване на 3-4 прозореца едновременно.

CU34V5CW е чудесен универсален монитор за работа и игра. Той предлага по-добра многозадачност в сравнение с 16:9 моделите, защото може да изобразява повече приложения едновременно, но истински блести, когато дойде време за забавление. С дълбоко и богато контрастно съотношение от 3000:1 и кинематографично съотношение от  21:9 гледането на филми на този монитор е истинско удоволствие, а честотата на опресняване от 100 Hz, AMD FreeSync поддръжката и  малкото време за реакция (1 ms MPRT, 4 ms GtG) доказват, че CU34V5CW е много пригоден за игри. CU34V5CW поддържа и Picture-in-Picture (PiP) и Picture-by-Picture (PbP) режими, които могат да показват два източника едновременно.

Q27V5CW

С размер 27″ Q27V5CW включва IPS панел с QHD (2560×1440) резолюция и предлага идеална плътност на пикселите за този размер. Честотата на опресняване от 75 Hz допринася за подобрена чистота на движенията в сравнение с обичайните 60 Hz модели, а широките ъгли на видимост от  (178°/178°) и високата цветова точност (126% sRGB, 105% AdobeRGB, 98% DCI-P3) се постигат благодарение на IPS технологията.

За компактните работни бюра е по-подходящ по-малкият 24″ 24V5CW. Той предлага цялата функционалност на по-големите си събратя в по-малък 24“ размер и разполага с жив IPS панел с богати и точни цветове, FHD (1920×1080) резолюция и 75 Hz честота на опресняване. Като най-достъпен от трите, 24V5CW предлага чудесна здравословна алтернатива на дисплеите на лаптопите. Той е и страхотна идея за подарък за приятели и членове на семейството!

Ергономичната, настройваща се по височина стойка на трите модела, предлага накланяне завъртане и обръщане на 90° (вертикално) при 24” и 27” моделите, което ще пасне на нуждите на всички. Опцията за VESA монтаж предлага още по-гъвкави възможности за разполагане дори в конфигурации с няколко монитора. И трите модела са снабдени с 4-портов USB 3.2 хъб, който предлага висока скорост към свързаните устройства като USB драйвове или просто допълнителни USB портове за свързване на допълнителна периферия като клавиатура и мишка. С 2x 5 W говорители новите модели могат да бъдат използвани като станции за видеоконференции директно от кутията.

AOC 24V5CW, Q27V5CW и CU34V5CW ще бъдат налични през август 2022 г. на следните препоръчителни цени:

  • 24V5CW: 619 лв. с ДДС
  • Q27V5CW: 839 лв. с ДДС
  • CU34V5CW: 1189 лв. с ДДС

Какъв монитор използвате Вие? Споделете с нас в нашата фейсбук група – Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.