Samsung

Samsung пуска нов рутер за по-добра интернет връзка вкъщи

Samsung обяви желанието си да подобри интернет връзката в домовете на потребителите и пусна нов продукт, който обещава да ги покрие с бърза широколентова свързаност. Рутерът, наречен SmartThings Wi-fi, е най-новият представител на линията SmartThings на южнокорейския технологичен гигант. Той може да бъде инсталиран в голям дом, осигурявайки добра безжична мрежа, без никакви „мъртви Wi-Fi точки“.

Всеки рутер може да покрие площ от 1500 квадратни метра, става ясно от съобщението. Той може да бъде закупен отделно за 120 долара или в комплект от три за 280 долара. Това не е съвсем евтино, но е значителна отстъпка от последния опит на компанията да влезе в сегмента. Миналата година тя пусна Connect Home система, която първоначално струваше цели 379 долара на дребно.

В допълнение към по-ниската цена, новият рутер на Samsung използва технология за оптимизиране на сигнала от Plume, производител на Wi-Fi мрежови продукти. Технологията на Plume е разработена така, че да определя интелигентно интернет нуждите на всяко устройство. След това разпределя  оптималната честота, за да осигури най-добрата скорост на свързване.

Умна мрежа

„Родителите, работещи на лаптопите си, могат да теглят файлове и четат документи, докато децата им гледат онлайн предавания. Геймърите пък получават скорост и надеждност, дори когато и други потребители са в мрежата“, уверява екипът на Samsung. „Потребителите могат също да задават родителски контрол. Те могат да създава и пароли за подобрено управление на мрежата.“

Освен това, всеки рутер за Wi-Fi може да функционира и като хъб за контрол на други интелигентни домашни уреди в мрежата. Това включва продукти, изградени чрез екосистемата SmartThings на технологичната компания.

„Съвместими с десетки устройства и услуги от трети страни, SmartThings позволява на потребителите да разширяват своя интелигентен дом“, казва производителят на електроника от Южна Корея.

Теchnology.bg се старае винаги да ви поднася всички най-важните и най-любопитни новини от света на науката и информационните технологии. Посещавайте ни всеки ден!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.