Predator Helios 300 SpatialLabs добавя ново измерение в гейминга

Acer обяви гейминг лаптопа Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, който позволява стереоскопично 3D гейминг изживяване без използване на очила. Чрез приложението SpatialLabs TrueGame още в началото ще се поддържат над 50 популярни игри, а допълнителни заглавия ще се добавят непрекъснато в течение на времето.

Едновременно с геймърския 3D лаптоп, Acer обяви и тънкия геймърски лаптоп Predator Triton 300 SE и геймърските монитори Predator XB273K LV и Acer Nitro XV272U RV.

„Развълнувани сме от факта, че можем да добавим ново измерение в гейминга с нашия Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, единствен на пазара, позволяващ да се играят стереоскопични 3D игри без използване на очила“, каза Джери Као, главен оперативен директор на Acer Inc. „Чрез интегриране на нашата технология SpatialLabs в геймърските ни лаптопи от серията Predator, се надяваме да създадем нова категория завладяващи геймърски изживявания.”

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition — 3D геймърски лаптоп

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition (PH315-55s) е мощен геймърски лаптоп, който позволява стереоскопични 3D игри, без използване на очила. С приложението SpatialLabs TrueGame геймърите могат без усилие да играят на устройството си включените в каталога заглавия в 3D режим, при който сцените оживяват с пълните си детайли. Помещенията изглеждат по-просторни, обектите са като естествени, а приключенията са много по-вълнуващи, с безупречно плавни движения, без забавяне и без нужда от специални очила.

Уникалното възприятие чрез SpatialLabs се дължи на комбинацията от алгоритъм за проследяване на погледа, стереоскопичен 3D екран и технологии за изобразяване в реално време. Екранът на геймърския лаптоп Predator Helios 300 SpatialLabs Edition е 15,6-инчов UHD 2D панел с течнокристални микроскопични лупи, оптически разположени върху него, заедно образувайки иновативен компонент, който може да превключва между 2D и стереоскопично 3D изображение.

Predator Helios 300 SpatialLabs

За да позволи тези вълнуващи 3D изживявания в реално време, Predator Helios 300 SpatialLabs Edition разполага с процесори до 12th Gen Intel® Core™ i9, графични процесори за лаптоп NVIDIA GeForce RTX 3080, 32 GB DDR5-4800 памет и място за съхранение с PCIe Gen 4 NVMe SSD диск в RAID 0. Дизайн с два вентилатора, който включва един вентилатор AeroBlade 3D от 5-о поколение, помага системата да се поддържа добре охладена, към което се добавя използваната термо паста от течен метал и технологията CoolBoost™ на Acer.

Работещият с Windows 11 лаптоп идва с мрежови адаптери Killer DoubleShot Pro и Wi-Fi 6E (E2600+1675i) и още — пълен комплект портове за свързване, включително HDMI 2.1 порт за свързване към външни монитори, порт Thunderbolt™ 4 и два USB 3.2 Gen2 порта.

SpatialLabs TrueGame

SpatialLabs TrueGame е ново приложение, което предоставя стереоскопично 3D изживяване в света на игрите, така че геймърите да могат да се насладят на любимите си заглавия в истинския им блясък. Това е възможно, тъй като игрите по принцип са замислени в три измерения: разработчиците включват информация за пространствената дълбочина във всяка сцена и обект, който създават. SpatialLabs използва тази вече съществуваща информация, за да представи игрите в стереоскопично 3D качество.

Уникален предварително конфигуриран профил ще бъде наличен за всяко едно заглавие от над 50 популярни модерни и класически игри, които ще се предлагат при старта на тази услуга. Профили за допълнителни заглавия ще се добавят непрекъснато с течение на времето, за да може геймърите да получат възможност за незабравимо изживяване с всяка от любимите им игри.

Predator Triton 300 SE — тънък геймърски лаптоп

Серията тънки геймърски лаптопи Predator Triton 300 SE беше актуализирана (модел PT314-52s) с най-новите процесори 12th Gen Intel Core, графични процесори за лаптоп NVIDIA GeForce RTX 30 серия и варианти с OLED панел в пропорция 16:10.

Добавен е нов 16-инчов модел (PT316-51s) с WQXGA панел и опресняване до 240 Hz, който поддържа NVIDIA G-SYNC® и NVIDIA Advanced Optimus, позволяващо на потребителите динамично да превключват между интегрирана графика и дискретна графика, без да се налага да рестартират.

Predator Helios 300 SpatialLabs

Специално проектираните вентилатори AeroBlade™ 3D от 5-о поколение, технологията за насочване на въздушния поток Vortex Flow и  термопаста от течен  метал  позволяват на Predator Triton 300 SE да бъде добре охладен, дори когато работи с максимална производителност. И двата 14- и 16-инчови модели притежават изключително бърза безжична свързаност с адаптера Intel Killer Wi-Fi 6E AX1675i, а в 16-инчовия модел е добавен и Intel Killer E2600 Ethernet контролер за свързване по кабел. Портовете са в изобилие с възможности за Thunderbolt™ 4, HDMI 2.1 и USB 3.2 Gen 2 Type-A.

Гейминг монитор Predator XB273K LV

Гейминг мониторът Predator XB273K LV е предназначен за геймъри, които търсят изживяване от най-висок клас. Този монитор с AMD FreeSync™ Premium разполага с 27-инчов UHD (3840 x 2160), Agile-Splendor IPS панел с честота на опресняване от 160 Hz и време за реакция от 0,5ms (G до G), което му позволява да показва гладко и без насичане изображенията, дори когато това са бързо движещи се обекти. Той поддържа HDMI 2.1, има висока прецизност на цветовете с Delta E < 1 и е сертифициран по VESA DisplayHDR 600 и TÜV Rheinland Eyesafe®.

Геймърски монитор Acer Nitro XV272U RV

27-инчовият геймърски монитор Acer Nitro XV272U RV е с резолюция WQHD (2560 x 1440), 170 Hz честота на опресняване (овърклок), 1 ms време за реакция (G до G) и има панел с нисък отблясък, който осигурява по-добра видимост на детайлите. Той е сертифициран по VESA DisplayHDR™ 400 и неговият Agile-Splendor IPS панел покрива 95% от цветовата гама DCI-P3 с Delta E < 1. Геймърският монитор Acer Nitro XV272U RV поддържа технологията AMD FreeSync Premium и също е TÜV Rheinland сертифициран за Eyesafe®.

Ако сте фен на Acer, може да погледнете и новите им модели Chromebook тук и TravelMate – тук. Споделете какво мислите в коментарите или заповядайте да дискутираме заедно очакванията ни към Acer във фейсбук групата ни – Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.