Заглавна картинка за статията "NVIDIA 385.12 драйверът позволява на Titan Xp и Titan X да работят като Quadro"

NVIDIA 385.12 драйвърът позволява на Titan Xp и Titan X да работят като Quadro

NVIDIA пуснаха обновление на драйвърите си за видеокартите Titan Xp и Titan X. Те използват архитектурата Pascal, която им позволява да бъдат доста добра опция за работни станции. NVIDIA 385.12 е достъпен за всички с подобни карти.

Ъпдейтът NVIDIA 385.12 на драйвърите оптимизира Pascal Titan Xp и Titan X

Снимка на карта с драйвери NVIDIA 385.12

Благодарение на последните обновления по драйвърите ще видим представяне подобно на Quadro серията от Titan Xp и Titan X. Това е директен отговор от страна на NVIDIA към AMD и тяхната Radeon Vega Frontier edition. Версията NVIDIA 385.12 на драйвърите позволява на компанията да предложи Quadro ниво на представяне от сериите Titan. Драйвърът е разработен специално за подобряването на работата на професионалисти, които използват мощни графични карти. Според NVIDIA новите драйвъри ще подобрят работата на графичните кадри до три пъти при програми като Maya!

Снимка на NVIDIA 385.12

Графичните карти, които ще могат да се възползват от обновленията, са базираните на архитектурата Pascal серии Titan. Макар от компанията да споменаха единствено Titan Xp, по всичко личи, че и по-старата Titan X (която също използва архитектурата Pascal) ще получи тези ъпдейти и подобрения. Друго нещо, което ще видим от новата версия на драйвърите, е добавяне на възможност за използване на Titan Xp и Titan X като външни графични карти. Това ще позволи на професионалисти и ентусиасти да ползват дори по-мощни графични карти с външни платформи, които ползват на лаптопи или в допълнение към техните работни станции.

Какво казват от NVIDIA

Titan Xp е най-мощният графичен процесор, който можете да сложите във вашето PC. Сега допълваме това с дори по-добро представяне с нашите Titan драйвъри. Създадохме Titan Xp за тези, които създават и проектират и, разбира се, за тези, които играят игри. Естествено, всичко става само по-добро. Нашите последни драйвъри, които са вече достъпни, доставят три пъти по-добро представяне в програми като Maya, за да ви помогнат да създавате и проектирате по-бързо от всякога. Сега можете да използвате Titan Xp с повече компютри, включително с тънки и леки лаптопи. Можете да правите това с външни кутии от широка гама производители, включително Asus, HP, Powercolor и Razer. Когато сте готови с това, спокойно можете да играете Battlefield 1 със 100 кадъра в секунда. Най-добрата част е, че Titan Xp е достъпен по цял свят!

Снимка на NVIDIA 385.12

Ще обсъдим и самото представяне от новите драйвъри, но първо да разгледаме действията на NVIDIA. Те се насочиха доста директно към серията Vega в блога си. Както видяхме, компанията твърди, че след като приключим работата по графичните си проекти, можем спокойно да се насочим към игри като Battlefield 1 при 100 кадъра в секунда без никакви проблеми. Това е директен отговор в посока пускането на Radeon Vega Frontier edition от AMD. Те пуснаха продукта си с варианти Pro за професионалисти и Gaming за геймъри.

Самото представяне на драйвера NVIDIA 385.12 върху Titan X

На секцията на NVIDIA в Reddit бе публикувано сравнение между Titan X, Titan Xp и AMD Radeon Vega Frontier edition от потребител. Представянето на графичните карти е показано с програмата Specviewperf 12.1. Това е може би най-популярната програма за сравнение на професионални графични карти. Увеличението в представянето е наистина впечатляващо. Цифрите са сравними с Quadro серията и са вече достъпни за широката публика.

Снимка на NVIDIA 385.12

Данните показват, че NVIDIA Titan X (с новите драйвъри) е по-бърза от NVIDIA Titan Xp (със старите драйвъри) и AMD Radeon Vega Frontier edition! Titan X бе пусната на пазара миналата година и бе заменена от Titan Xp през тази. Все пак успява да покаже по-добро представяне от най-новото от AMD – серията Vega.

Таблица с данни за NVIDIA 385.12

Сравнение между Titan X (382.05) и Titan X (385.12)

  • Catia – 72% увеличение
  • Creo – 107% увеличение
  • Energy – 54% увеличение
  • Medical – 53% увеличение
  • SNX – 654% увеличение
  • SolidWorks – 95% увеличение

Това е доста конкурентен ход от NVIDIA. Подобно ниво на работа от карти, които струват „едва“ 1,200 щатски долара могат да се сравнят с представянето на Quadro серията. AMD Radeon Vega Frontier edition е на цена от 999 щатски долара за серията с въздушно охлаждане и 1,500 щатски долара за серията с течно охлаждане. За момента офертата на NVIDIA изглежда доста по-добре, ако търсите едновременно добро представяне при графична работа и гейминг.

Най-новият драйвър може да бъде свален от тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.