Картинка eDominations

Излезе новата браузър стратегическа игра – eDominations

Миналата седмица стартира нова онлайн стратегическа игра – eDominations.

Както знаем, уеб браузър гейминг общността най-често обединява хора, които всяка сутрин извършват с нетърпение задължителните за определената игра действия. В замяна на това вдигат нивото (level) на своя герой или употребяват различните включени в играта валути/бонуси. След това се отдават на ежедневните си занимания от всякакъв тип и така до следващия ден. Но дали това важи с пълна сила и тук, или има нещо повече, както бомбастичният промо клип загатва?

Какво представлява eDominations?

eDominations е игра, която се развива в непрекъснато променящото се виртуално пространство на реалния свят. Там се съревновавате за своята държава в ежедневна борба с всички останали на множество нива – икономическо, военно и политическо. Така например един ден България би могла да контролира целия Балкански полуостров или да сключи нов Балкански съюз със съседките си, а на следващия Турция да поведе военна кампания срещу тях в съюз с други държави.

Нещо, което наистина привлича в играта, e фактът, че всичко, което правите, има реално въздействие върху останалите играчи. Te от своя страна могат да споделят или да се противопоставят на вашите обществени възгледи. И тук не става дума само за това коя държава да бъде нападната в следващата кампания, а включва и други неща. Един пример е възможността да създадете собствена политическа партия и да се борите за управлението на страната с другите такива.

Какво можете да правите в eDominations?

Фактът, че динамиката на играта е изцяло в ръцете на играчите прави политическия аспект изключително интересен по мое мнение. Накратко, всяка държава има правителство, което може да бъде съставено от някоя от партиите, борещи се да вземат държавната власт. Това става на ежемесечно провежданите избори за президент, министър или конгресмен, на които отделните фракции се опитват да убедят хората да гласуват за тях!

Друго нещо, което можете да изберете като развитие в играта, е да основете собствена търговска компания. Интересно е, че тук можете да го направите навсякъде по света, независимо от това коя е вашата държава. По този начин може да се превърнете в основател на бъдеща огромна световна корпорация в рамките на света на eDominations. Естествено, може да предлагате работни места на други играчи и така да разраствате своя бизнес или да работите за някого, докато тренирате и се превръщате във военен герой.

Трета опция, с която разполагате, е да наблегнете на бойните си умения и тяхното усъвършенстване. В началото започвате като най-обикновен recruit или кадет, като с течение на времето можете да спечелите по-висок ранг – лидер, сержант, лейтенант и т.н. Издигането ви зависи изцяло от доказването на бойното поле срещу вашите противници, а всеки следващ ранг ви дава допълнителен бонус за щета (damage) в бъдещите сражения.

Естествено, коя точно от тези опции ще изберете, зависи единствено и изцяло от вас!

В случай че решите да проверите за какво става дума, може да го направите оттук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Мирослав Даскалов

Почти завършил юрист с нестихващо вдъхновение и отдаденост за най-тежките музикални жанрове, любител музикант (и покрай това - басист :D ), който обича да запълва и малкото си свободно време с нови хобита.