Най-търсените ключови думи през 2017 г.

Най-търсените ключови думи през 2017 г. в Google включват iPhone 8 и iPhone X, които са съответно на 2-ро и 3-то място. Същите са съответно на 1-во и 2-ро място в категорията „Потребителски технологии“. Nintendo Switch, Samsung Galaxy S8, и Xbox One X съответно са на трето, четвърто и пето място в същата категория.

В категорията „Как да?“ за 2017 г. на второ място е Bitcoin, съответно на трето е „как да си купим биткойни?“

Списъците се основават на търсените ключови думи, които имат висок скок в трафика през 2017 г., в сравнение с 2016 г. Пълният списък Google Trends Year in Search 2017 можете да видите тук.

„Тези въпроси, които пряко докосват потребителя или се възприемат от него, ще се увеличат в популярността на търсенето“, заяви Майкъл Джуд, мениджър по изследванията в Stratecast / Frost & Sullivan.

Няколко изненади

Резултатите „вероятно са свързани с маркетинговите бюджети на различните производители“, каза Джуд пред TechNewsWorld. Въпреки това „бих си помислил, че някои от технологичните услуги, свързани с новите смарт устройства за дома, автоматични back-up услуги и т.н., са направили списъка“, каза той.

Включването на Nintendo Switch е изненада за Роб Ендерле, главен анализатор в Enderle Group. „Мислех си, че преносимите гейминг устройства са остарели преди години“, каза той пред TechNewsWorld.

„Nintendo доказа, че имат уникална способност да върнат концепцията от мъртвите“, отбеляза Ендерле. Nintendo Switch „изглежда като осакатен таблет, тъй като не поддържа неща, които повечето таблети правят, но хората наистина харесват това като специално гейминг устройство.“

Ендерле също така смята, че ако новият комплект за добавена реалност на Lenovo, за феновете на Междузвездни войни, беше излязъл по-рано (в продажба е от ноември 2017 г.), също би могъл да влезе в списъка. „Предполагам, че излезе твърде късно, за да получи достатъчно търсения, за да изпревари Xbox или някой от смартфоните.“, каза той.

И все пак, шлемът за виртуална реалност Lenovo Mirage е в продажба и „се продава много добре и ще преминава през още актуализации – така че… очаквайте следващата година“, прогнозира Ендерле. Шлемът за виртуална реалност работи съвместно с някои от следните модели смарфони: іРhоnе 7 Рluѕ, іРhоnе 7, іРhоnе 6ѕ Рluѕ, іРhоnе 6ѕ, Ѕаmѕung Gаlаху Ѕ8, Ѕаmѕung Gаlаху Ѕ7 еdgе, Ѕаmѕung Gаlаху Ѕ7, Gооglе Ріхеl ХL, Gооglе Ріхеl и Моtо Z.

Bitcoin бумът

Bitcoin получи голямо внимание от пресата, споменавайки го от следващата универсална валута, до средство за хеджиране на държавния дълг“, каза Джуд. „Не е чудно, че широката общественост започва да забелязва.“

Интересът към Bitcoin и други криптовалути се засилва, а различни коментатори и инвеститори прогнозират, че цената на Bitcoin може да се задържи на марката от 1 милион долара.

Чикагската борса Chicago Board Options Exchange (CBOE) стартира търговия на bitcoin фючърси на 10 декември със символа“XBT.“ Търговията спря два пъти този ден, когато фючърсите се повишиха. Борсовите фючърси на CBOE паднаха с 10% на 13 декември, което доведе до спиране на търговията с две минути. Другата борса в Чикаго Chicago Mercantile Exchange (CME) стартира търговия с bitcoin фючърси на 17 декември.

„Историите за хора, започващи с биткойни по 100 долара и станали мултимилионери, вероятно са допринесли за огромната лудост по криптовалутите точно сега“, предложи Ендерле. „Всичко, което казва как-да-забогатеем-бързо, винаги получава много внимание.“

 най-търсените ключови думи

Статистиката като прогноза

Статистическите данни за най-търсените ключови думи може да показват бъдещи тенденции, но предвид бързината на технологичните промени, това може да не е валидно за технологичните продукти.

Списъкът с най-търсените ключови думи за 2017 г. на Google „посочва тенденциите и показва, че Apple все още има огромна база лоялни купувачи“, каза Ендерле.

„Това показва, че през 2018 г. хората вероятно ще се вълнуват от всичко, което изглежда, че може да ги направи богати. И вероятно ще продължат да имат афинитет към най-новите устройства.“, добави той.

Списъкът с най-търсените ключови думи „е добър звънец, но всъщност не можете да прогнозирате далеч в бъдеще с него“, каза Ендерле. „Хората се променят в това отношение и това, което е „горещо“ този месец, може да бъде всичко друго следващия месец“.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.