най-желаните технологични подаръци за 2018 г.

Кои са най-желаните технологични подаръци за 2018 г.?

Намираме се в навечерието на коледните и новогодишните празници и е време да приготвим подаръци както за себе си, така и за любимите си хора. Избирането на такива обаче винаги е огромен стрес. Старанието да зарадваме близките си е изключително изтощаващо, особено когато години наред сме си подарявали какво ли не и вече съвсем сме се изчерпали. Ето защо решихме да се допитаме до Технологичното общество на България и да разберем кои са най-желаните технологични подаръци за 2018 г.

Разбира се, отговорът на този въпрос е строго индивидуален, защото всеки човек иска или се нуждае от различно нещо. Универсално правило няма. Въпреки това нашата анкета дава известен ориентир. Най-вече за хората, които имат близки, занимаващи се в сферата на науката и информационите технологии, било то професионално или от личен интерес.

Ето я и класацията.

Компютър/ ъпгрейд

На първо място убедително се класира опцията за компютър (настолен или лаптоп) или ъпгрейд. Този отговор е посочен от общо 29 души. Това не е изненада, предвид че компютърът не е евтин подарък, а в същото време около него се върти една голяма част от нашия живот.

Електронен четец или електронна книга

Много позитивна новина е, че голям брой потребители са посочили електронния четец или електронната книга като желан подарък. Тази факт показва, че технологиите не само не пречат на културното обогатяване и четенето. Дори напротив – те го стимулират и улесняват.

Повече от ясно е, че купуването на книги е скъпо, особено в България и на фона на нашите доходи. Освен това хартиените издания, макар всички да предпочитаме тях, заемат доста повече място. В това отношение електронният четец е в пъти по-удобен и ни помага да сме още по-мобилни читатели. Определено си струва!

Игрови конзоли

Не е изненада, че на челно място в нашата класация са игровите конзоли. Геймингът като субкултура добива все по-значителни размери. Разбира се, това е желан подарък най-вече от господата в групата ни. Ако имате приятел, любим или член на семейството, който си пада по видео игрите, със сигурност ще го зарадвате много по този начин.

Смарт часовници

Четвъртото място е за смарт часовниците. Те все повече ще се превръщат в неизменна част от ежедневието на всеки човек, заради многобройните ползи, които предлагат. Тези малки и изключително удобни устройства са огромно улеснение, което вече не ни изглежда толкова футуристично.

Домашни асистенти

Поради същата причината все по-модерни стават и домашните асистенти. Такъв подарък биха се радвали да получат общо 6 души сред членовете на обществото. Основните играчи тук са Google Assistant и Alexa на Amazon, които са първата крачка към сдобиването ни с „умен“ дом или офис. Отново предимствата са неизброими – пространствата оживяват и ни служат още по-ефективно. А в крайна сметка, това е, което искаме от технологиите.

Други желани подаръци

Четирима от потребителите са посочили специално, че биха искали да се сдобият с MacBook Pro. Трима пък са желаещите за нов телевизор.

Очаквано, сред отговорите в анкетата се вижда и таблет. По-интересно предложение е електрическата тротинетка, посочена от двама потребители. И тази идея не би трябвало да ни изненадва, предвид факта, че електрическите превозни средства тепърва ще навлизат в нашия живот и ще променят начина, по който се придвижваме. (Как никой не е поискал последен модел автомобил Tesla?)

Има и други интересни предложения като например годишен Ahrefs акаунт. Ahrefs.com се слави като един от любимите ми SEO инструменти, а в Технологичното общество на България, за наша огромна радост, членуват немалко изтъкнати специалисти по оптимизация за търсачките. Впечатление прави и идеята за подаръци като състезателен дрон и шумоизолиращи слушалки.

Любопитно е, че никой не е отбелязал опцията телефон. Това показва, че хората от бранша проявяват доста креативност по отношение на предпразничните си искания и биха искали да оцветят живота си по по-различен начин.

Надяваме се през следващите дни всеки да получи това, което иска. И ако не е най-бленуваният подарък, то поне да е такъв, който ще бъде наистина полезен.

Technology.bg ви пожелава весели празници!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.