Заглавна картинка на статията "Motorola Moto E4 Plus - прекалено обикновен"

Motorola Moto E4 Plus – прекалено обикновен

Здрав и издръжлив телефон. Това е, може би, най-добрият начин да опишем Motorola Moto E4 Plus. Новото попълнение в редиците на подразделението на Lenovo е един от най-добрите бюджетни телефони под 200 щатски долара. Потребителите няма да намерят нищо вълнуващо и иновативно в него. Това е просто един добре свършен проект. Телефон, предназначен за работа и издръжливост. Нещо подобно на старите Toyota Land Cruiser, но при смартфоните. Моделът е тежък, с голяма и издръжлива батерия и би трябвало да се справи с почти всички предизвикателства на нашето ежедневие. Ако търсите иновации и вълнение от следващата си покупка – това не е за вас. Тук имаме просто едно практично и добро изпълнение.

Motorola Moto E4 Plus – добър или лош?

На хартия Lenovo са се справили чудесно с почти всичко при работата си по Motorola Moto E4 Plus. Телефонът разполага с Android 7.1 Nougat, процесор Snapdragon 427 с 4 физически ядра, 13 мегапикселова камера и мощна 5,000 милиамперова батерия. Моделът е отключен и може да се ползва с всички оператори. Цената от 179 щатски долара го прави чудесен избор за потребителите, които търсят подобно нещо. На практика обаче бихме могли да искаме повече от Motorola Moto E4 Plus.

Снимка на Motorola Moto E4 Plus

Lenovo са решили да използват доста голяма рамка в сравнение с дисплея. Корпусът е метален, което го прави податлив на ремонт, но не придава отличителен външен вид. Логото на Moto под слушалката е единственото нещо, което би го отличило от всеки друг стандартен Android телефон. Екранът е с размер 5.5 инча и 1,280 x 720 резолюция и е, може би, най-лошата част от модела. Резолюцията е прекалено ниска за екран с подобни размери. Цветовете не са достатъчно ярки, четенето на текст е дразнещо на моменти (ако сте свикнали на екран с 1080p или по-висока резолюция).

Различни функции

Под дисплея имаме бутон, който играе ролята и на сензор за пръстови отпечатъци. За съжаление, тази функция е далеч от идеална и редовно има нужда от повтаряне. Функцията Moto Actions позволява на потребителя да борави с телефона чрез плъзгане по самия бутон (като тъч пад на лаптоп). Разликата в нужното време за активиране на асистента, заключването на телефона и другите функции е прекалено малка и често стават обърквания. Много потребители биха предпочели просто да не ползват Moto Actions.

Снимка на Motorola Moto E4 Plus

Motorola Moto E4 Plus работи с четириядрен Snapdragon 427 процесор с честота от 1.4 гигахерца, 2 гигабайта памет и 16 или 32 гигабайта място за складиране на данни. Смартфонът е сравнително бърз, без забележими забавяния. появяват се забавяния с някои по-тежки игри или по-интензивно ползване на няколко програми едновременно, но това е очаквано от телефон в този ценови клас.

Операционната система

Lenovo са подходили с чиста версия на Android Nougat за операционната система. Като допълнение са добавили само няколко функции като Moto Actions, но нищо не нарушава стоковия дизайн на Google. За съжаление, няма да видим Android Oreo на този модел. Засега. Все пак, за потребителите, които имат желание да ползват новата версия на Android, бихме препоръчали да потърсят други продукти. Lenovo не гарантират, че ще има Oreo за този модел.

Снимка на Motorola Moto E4 Plus

Камера и екран

Освен екрана, телефонът не може да се похвали и със страхотна камера. Трябва доста да се потрудите, за да заснемете добър кадър с 13 мегапикселовата камера. Автофокусът е бавен и често пропуска правилното място. Цветовете са преекспонирани и рядко можете да се насладите на кристална картина от първия път. Има и професионална опция, която позволява промени по ISO настройките, както и по яркостта.

Снимка на Motorola Moto E4 Plus

Снимките на тъмно са, откровено казано, зле. Камерата има прекалено осезаемо забавяне когато снимате при ниски нива на светлината. Забелязват се две-три секунди забавяне при подобни ситуации. Автофокусът е почти неизползваем на тъмно.

Батерията

Най-добрата част от телефонът. Огромната батерия! Motorola Moto E4 Plus е снабден с 5,000 милиамберова батерия, която просто не ви оставя без заряд. Моделът може да работи спокойно цели 2 дена при нормално ползване. Лесно се свиква с подобно удобство. Случаите, в които забравяте да заредите телефона си вечер, не ви оставят без връзка с външния свят на следващия ден.

Телефонът излиза на пазара в САЩ на цена от 179 щатски долара. Издържа дни наред. Процесорът е достатъчно бърз за ежедневно ползване. Това е просто телефон, предназначен за масовия потребител, който няма нужда от много в ежедневието си.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.