Заглавна картинка на статията "Microsoft PowerPoint вече превежда презентации в реално време"

Microsoft PowerPoint вече превежда презентации в реално време

Софтуерният гигант започна да експериментира със своята платформа за презентации. Microsoft PowerPoint вече разполага с възможността да превежда съдържанието си в реално време. Така потребителите ще могат да правят своите презентации на чужди езици.

Microsoft PowerPoint в действие

Хари Шум, директор в Microsoft, демонстрира новата придобивка към Microsoft PowerPoint. На конференцията на компанията бе показано нагледно как новата функция може да бъде изключително полезна. Потребителите има възможност да свалят апликацията Translator и да я синхронизират с Microsoft PowerPoint презентации. С тази връзка софтуерът може да превежда в реално време чрез субтитри на екрана всеки един слайд.

Снимка от презентацията

Все пак демонстрацията на Microsoft не беше идеална. Апликацията се провали в опитите си да преведе някои от изказванията на Шум. Компанията пуска демонстративна версия на сайта си за тези от вас, които смятат да изпробват първоначалните възможности на новата функция. С тези си усилия, Microsoft се надяват да премахнат езиковите бариери между зрители и презентиращи.

Снимка от презентацията

Поредната новост, която виждаме за пръв път на тази платформа

Засега този проект е затворен за масовия потребител, но можете да се запишете за тестване. Microsoft демонстрират мощта на изкуствения интелект при машините и това как той може да ни помогне в реално ситуации и ежедневие. Интегрирането му е бавно, но вече виждаме резултати и възможността за ползването му в нашето ежедневие. Microsoft PowerPoint напоследък се е превърнал в място за тестване на подобни иновативни технологии. Това не е първият път, в който компанията да изпробва функция на тази платформа преди да я пусне и на другите. Вече виждаме автоматизирани инструменти, които могат да генерират простички слайдове около определена тема, вместо да бъдат правени ръчно и да отнема време.

Въпрос на време е просто да диктуваме на Microsoft PowerPoint какво да прави вместо нас. Скоро ще имаме личен секретар, който да ни подпомага в ежедневните машинни работи в офиса.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.