Начало / Музика / Hocico с втори концерт в България на 7 декември
Hocico

Hocico с втори концерт в България на 7 декември

Дарк електро великаните от Мексико Hocico (чете се Осико) се завръщат за нов концерт в България. Събитието е организирано от “Black Sun Rising Fest”, който тази година празнува своя десети рожден ден.

Малко история за тези, които не си спомнят далечната 2008 година. Hocico бяха част от състоялия се тогава “Electro Mini-Fest”, огранизиран от магазин “Горгон”. За съжаление един от членовете на групата – Rasco Agroyam – се разболя и не успя да се появи на сцената. Шоуто беше изнесено изцяло само от втория участник в дуото – Erk Aicrag. Стискаме палци сега всичко да е наред и Hocico да изпълнят концерт в пълен състав.

За незапознатите – мексиканците съществуват още от далечната 1993 година и са изключително популярно име сред индъстриъл и готик средите. Творчеството им се определя като смесица между EBM и industrial музика, най-често класифицирана под Aggrotech стила. Зад гърба си имат вече девет албума, като тази година празнуват двадесет години от своя дебют. Това е ознаменувано с компилацията “The Spell of the Spider”, която включва най-доброто на групата през тези две десетилетия.

Концертът на Hocico ще се състои в софийския клуб “Live & Loud” на 7 декември тази година. Началният час е 20:30. От българска страна зад пулта ще застане DJ Will, който е отговорен за “Black Sun Rising Fest” и има дълга и богата история сред готик и индъстриъл сцената в България. Билетите са на цена от 26 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на eticketsmall. В деня на събитието цената ще бъде по-висока.

За повече информация посетете събитието във фейсбук тук.

Оставяме ви с едно любимо парче на групата:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!