Witcher сериал се разработва от Netflix

Netflix ще заснемат Witcher сериал

Чисто нов Witcher сериал ще бъде заснет от Netflix – това е ТВ новината на деня, която много бързо плъзна по всички гейминг групи. Защото, нека не се лъжем, колкото и да са добри книгите на Анджей Сапковски, именно игрите са тези, които го вкараха в световния мейнстрийм.

Да се върнем обаче на Witcher сериала. За момента се очаква той да не се покрива със събитията в игрите, ами да обхване живота на Гералт преди случката в Ривия и новата „смърт“. Това означава, че ще можем да видим Вилгефорц, първата война с Нилфгард, ще видим как Гералт се запознава с Йенифър, както и забавния и мрачен поглед на Сапковски върху няколко популярни детски приказки.

Самият Аджей Сапковски е привлечен като консултант на сериала и както може да се очаква, той е доста развълнуван:

Развълнуван съм от факта, че Netflix ще правят адаптация от моите истории, придържайки се към изходния материал и сюжетите, които писах в продължение на 30 години.

От страна на Netflix изпълнителни продуценити на Witcher сериала ще са Шон Даниел и Джейсън Браун. Двамата вече са били изпълнителни продуценти на сериала The Expanse, който получи изключително позитивни отзиви и съвсем наскоро завърши своя втори сезон. От полска страна Томек Багински и Йарек Савко също ще са продуценти. Самите те имат опит с поредицата на Вещера, тъй като са част от студиото Platige Image, отговорно за интротата на игрите, както и за някой от кът сцените. Ето какво споделиха те за проекта:

Има морална и интелектуална дълбочина в книгите, която отива отвъд жанра. Това е история за настоящето и предизвикателствата, с които се сблъскваме днес, скрита под покривалото на фентъзи жанра. Това е история за нас, за чудовището и героя в сърцата на всички нас.

За момента все още няма новини кога ще започне заснемането, кои актьори ще вземат участие или кога сериалът е планиран да бъде излъчен. С финалния сезон на Игра на Тронове, чукащ на вратата, публиката зад екраните ще бъде жадна за ново епично фентъзи приключение и един Witcher сериал e може би точно това, от което всички ние имаме нужда.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.