Глобален форум на жените лидери

2-ри Глобален форум на жените лидери ще очертае дигиталните тенденции на настоящето и бъдещето

Все по-бързото и масово навлизане на цифровите технологии променя начина, по който работим, общуваме, произвеждаме, пътуваме, потребяваме стоки и услуги, живеем. Набиращото скорост сливане на реалния и виртуалния свят изправя компании, държави и различни социални групи по цял свят пред сериозни трудности, изисквайки нови подходи, умения и начини на мислене. За да хвърли светлина върху предизвикателствата на дигиталната трансформация на обществата и икономиките и да очертае тенденциите на настоящето и бъдещето, Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) организира 2-ри Глобален форум на жените лидери.

Събитието е под патронажа на Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и цифровото общество. То ще се проведе на 4 юни 2018 г. в НДК, като част от програмата на българското председателство на ЕС.

Вдъхновение

Под мотото „Да вдъхновим дигиталните лидери на бъдещето“,  форумът ще събере в София водещи представители на национални и международни институции, компании и неправителствени организации от България и Европа. Те ще очертаят възможностите и предизвикателствата на дигиталния преход. Тяхна цел ще бъде също да идентифицират необходимите умения на бъдещето.

Цифровата трансформация на обществата и икономиките носи със себе си необятни възможности, но и множество предизвикателства. Тя променя цялостната парадигма на съществуването ни чрез сливане на двете реалности – физическата и виртуалната. Това обяснява д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България и председател на УС на СЖББ.

„Надграждайки успеха на първото издание на Глобалния форум на жените лидери от май 2016 г., целта ни с новия форум е да покажем как правителствата и бизнесът могат да ускорят и улеснят дигиталната трансформация на Европа, възползвайки се от възможностите на технологиите и същевременно овладявайки потенциалните заплахи.  В същото време искаме да хвърлим повече светлина върху новите дигитални умения, които ще са необходими. Така ще бъдем успешни в една изключително динамично променяща се среда”, допълва тя.

Сред потвърдилите участници са евродепутатът Ева Майдел, министър Лиляна Павлова и други. В конференцията ще се включат още представители на институции, компании, неправителствени организации и млади хора.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.