Final Fantasy е трябвало да се казва Fighting Fantasy

Final Fantasy е трябвало да се казва Fighting Fantasy

Знаете ли че…

Final Fantasy, една от най-популярните японски РПГ игри с милиони продажби по целия свят, е трябвало да се казва първоначално Fighting Fantasy. Чак в един определен етап в процеса на разработката, след като открили, че вече има настолна игра с такова име, екипът се спира на името Final Fantasy.

По думи на един от създателите на играта, Хиронобу Сакагучи, те първаначално просто са искали да направят игра, чието име просто да може да бъде съкращавано като FF. За целта са били готови да използват всяка дума, която започва с F.

Първата Final Fantasy игра излиза за NES (Nintendo Entertaiment System) през 1987 година. Тогава тя е била направена като последен опит на Хиронобу да успее в света на видео игрите, като ако тя не излезнела успешна, той е щял да се откаже от професията и да се върне към университетското си образование. Но играта се оказва изключително успешна и поражда редица продължения в различни жанрове, филми, манга комикси и анимета.

Final Fantasy VII е първата игра от поредицата, която излиза за Playstation 1 и първата такава, която излиза и за европейския пазар.

Последната игра от поредицата е Final Fantaxy XV, която излезе през 2016. До момента от нея са продадени над 5 милиона копия, а самата тя е обявена за „Най-добра игра на 2016“ от редица медии.

Свалете в HD за Wallpaper

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.