Dungeons and Dragons Beyond - ново мобилно приложение за ролевата игра

Dungeons and Dragons с ново мобилно приложение за игра

Новото мобилно приложение се нарича Dungeons and Dragons Beyond и е насочено към върлите фенове на настолните ролеви игри.

Wizards of the Coast разкриха на Pax East нов дигитален инструментариум, съдържащ най-основните аспекти на D&D 5е – пакет от начални правила, модул за създаване на герои и игрови листове за записване на всички данни на направените герои.

От доста време съществуват различни подобни програмки и модули за улеснение на игралния процес (като например официален диск с правила и материали от 1996 година), както и фенски бази данни с таблици и графики, но сега Wizards of the Coast отговарят на тази необходимост подобаващо.

Насоката на това начинание е основно към Водещите на различни приключения. От Wizards обещават много от оригиналното съдържание на фундаменталните книги да бъде достъпно чрез новата услуга. D&D Beyond адресира начина, по който геймърите могат да слеят дигиталните помощни средства със забавата на настолните ролеви преживявания,  заяви Нейтън Стюарт, старши изпълнителен директор на Dungeons and Dragons. Според него това е бъдещето на настолните ролеви игри от поредицата на Тъмници и Дракони – бъдеще, което ще е в ръцете на самите фенове.

По-рано тази година Wizards of the Coast отвориха ново дигитално студио в колаборация с Curse, медийна компания – собственост на Twitch. Мисията на това студио е да продуцира и разработва нови начини за имплементиране на класическите хартиени ролеви игри към различни дигитални носители и платформи – мобилни телефони, конзоли и компютри.

За всичи ентусиасти и мераклии – в момента е пусната бета-версия на D&D Beyond, за която можете да се запишете тук.

А на нас, „обикновените“ фенове на Тъмниците с Дракони, ни остава да почакаме новата дигитална епоха да навлезе най-накрая на терена на настолните ролеви приключения с молив и хартия.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.