Candyman

Daniel Robitaille – Candyman

Отново сме сряда, отново е време за поредицата ни Хорър икони, част от рубриката Герои. Тази седмица ще Ви запознаем с Daniel Robitaille, когото повечето може да познават под прозвището Candyman.

Кой е Candyman?

Candyman е образ, отново роден от болното съзнание на Клайв Баркър и базиран на негов кратък разказ, който можете да откриете в сборниците “Books of Blood” (разказът се казва “The Forbidden”). Даниел е бил син на роб в тежките времена преди Гражданската война между Севера и Юга в Щатите, но е направил грешката да се влюби в дъщерята на земевладелеца. Тайната им връзка завършва със забременяване на момичето, което води до ужасни последствия за мъжа. Ръката му е била отрязана с тъпо острие, а тялото -намазано с мед. Пчелите са го нападнали и са му нанесли смъртоносни рани. Огледало успява да улови душата на умиращия мъж с последния му дъх и така се ражда градската легенда за Candyman. Ако кажете името му пет пъти пред огледалото, той ще се яви пред Вас… и ще Ви изкорми с куката, която замества отрязаната му ръка.

Дебютът си на голям екран този образ прави през 1992-ра година. Успехът на филма е доста задоволителен, а повечето ревюта – сравнително положителни. Именно това поражда и цели две продължения, нито едно от които обаче не може да се доближи на километри от своя първоизточник.

Но и за този персонаж е много важно да се обърне внимание на актьора, който го играе. В случая това е чернокожата икона на хорър киното Тони Тод. Злобната му физиономия и съскащия, още по-злобен глас го правят просто перфектния Candyman. Веднъж щом видите потресаващото му превъплъщение, което му носи 53-то място в класацията за “100-те най-велики хорър изпълнения” на “Restrocrush”, няма да можете да си представите друг в тази роля. Самият образ пък печели седмо място в класациите на “Bloody Disgusting” и “Ugo” за най-добър слашър злодей.

Понякога е страхотно, че сме в ерата на продълженията, рибуутовете и римейковете, защото вече знаем, че ще гледаме Candyman отново и то съвсем скоро!

Candyman ще бъде директно продължение на първия филм от 1992 г., като  игнорира всички излезнали продължения.

Режисьор ще бъде Ниа Дакоста, като тя е и един от сценаристите. Продуцент Джордан Пийл, а в ролята на Candyman – отмъстителният призрак отново се превъплъщава култовият Тони Тод който е добре познат на феновете на франчайза!

Премиерна дата за САЩ : 12.06.2020

Остава съвсем малко време до премиерата, а дотогава не преставайте да си повтаряте името Candyman пред огледалото. Току-виж се появил.

За финал ще Ви оставим с някои от най-добрите моменти от първия филм:

Следващата седмица ще Ви запознаем с още една по-малко известна икона сред хорър средите. Очаква Ви среща с „Високия мъж“ („The Tall Man„) или както е бил известен, преди да се превърне в това, което е – Джебедая Морнингсайд.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!