зарядно токов удар

Англичанин почина от токов удар през iPhone зарядно

Английски съдебен следовател предупреждава компания Apple, че зарядните за iPhone са потенциално опасни за живота. Причина за това стана инцидент с млад мъж, който почина от  токов удар в банята, докато се къпе.

32-годишният Ричард Бул от Англия получил сериозни изгаряния и починал, след като телефонът му, включен да се зарежда, пада във ваната. Съпругата му го намира безпомощен във водата. В първия момент си помислила, че мъжът ѝ е пребит заради тежките рани, които имало по тялото му.

Повиканите на място полицейски служители установяват, че г-н Бул е зареждал телефона си в банята, използвайки удължител от коридора. За нещастие, зарядното и телефонът му падат във водата, причинявайки токов удар.

В ръководствата за телефони трябва да има предупреждение за употреба на зарядните в мокри помещения

Според съдебния следовател д-р Шон Къмингс това е трагичен инцидент, който е станал напълно случайно. По думите му зарядните устройства изглеждат безопасни, но употребата им в банята крие същия риск, какъвто и сешоарът например. Поради това докторът ще се обърне към производителите на този вид телефони да включат предупреждение за употреба в мокри помещения в ръководството му.

Близките на загиналия англичанин недоумяват как е възможно между щепсела на зарядното и телефона да има достатъчно електричество, което да убие човек.

Независимо какво пише в ръководството на телефоните обаче, всеки трябва да е наясно, че електрически уреди без специална защита и контакти нямат място в банята.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Станимира Колева

Автор и редактор на свободна практика с разностранни интереси, които, изненадващо, често се пресичат. Филолог по образование, творец по призвание, създател на онлайн медията "Царевец вести" /царевец.com/.