Blade Runner аниме от създателя на Cowboy Bebop

Blade Runner аниме от създателя на Cowboy Bebop

Ако се чудите как да започнете деня си, защо не хвърлите едно око на чисто новото кратко Blade Runner аниме от Шиничиро Уатанабе. Уатанабе е създател на хитовите анимета „Cowboy Bebop“ и „Samurai Champaloo„. Самото аниме има за цел да създаде връзка между оригиналния „Blade Runner“ и продължението му – „Blade Runner 2049„, което излиза на 6 октомври, 2017г.

Цялото Blade Runner аниме може да бъде гледано на сайта Crunchyroll.

https://www.youtube.com/watch?v=OD0RCfcaols

Историята в аниме-то, което се казва „Black out 2022„, се върти около проблем с електрическата система на града, за която са обвинени репликантите. Самият Уатанабе казва, че една от основните му цели с анимето е била то да бъде близо до духа на „Blade Runner“, но в същото време да не копира концепцията на филма, а да гради върху нея.

Ние искрено ви съветваме да хвърлите едно око на творението на Шиничиро Уатанабе. Ако не сте гледали „Cowboy Bebop“ и „Samurai Champaloo“, това което трябва да знаете за тях, е че те умело смесват типични елементи от японската култура със елементи от западната. В „Cowboy Bebop“ видяхме доста засилени присъствие на джаз / уестърн елементи, докато „Samurai Champaloo“ умело интегрира хип-хоп културата в средновековна Япония.

За Шиничиро Уатанабе това не е първи досег със света на анимета, които са обвързани с игралното кино. Той също така е работил и по една от частите на Аниматрицата, поредица от 9 кратки аниме филма, които допълниха вселената на „Матрицата“ на братята (вече сестри) Уашовски.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.