Адастра България

Адастра България отваря нов IT център

След успешното развитие в София, Варна и Пловдив, компанията Адастра България разширява присъствието си към Русе

Българското подразделение на канадската IT компания Адастра отваря нов IT офис в Русе и търси да наеме 50 специалисти с опит в областта на Data Analytics не само в крайдунавския град, но и в целия регион.

Условия на работа в Адастра България

Наетите в офиса на Адастра България в Русе ще могат да работят при дистанционен или xибpидeн мoдeл нa paбoтa, в зависимост от проекта, по който са ангажирани. Компанията обмисля и създаването на специален курс, съвместно с Русенския университет „Ангел Кънчев“ на тема Data Analytics in the Cloud, който ще се води от най-опитните консултанти на Адастра.

Подходящите кандидати трябва да имат опит в Data Engineering, Business Intelligence, Data Governance, Quality Assurance, Cloud, and DevOps. Те ще работят по предоставянето на технологични услуги и решения, свързани с обработка, интеграция, визуализация, анализ и управление на данни, както и администриране на разработените решения. По проектите за облачни решения компанията търси таланти с познания или интерес в MS Azure, AWS и GCP, както и в DevOps направлението.

„Избрахме Русе, защото вярваме, че градът има силен потенциал от млади и опитни таланти, и с необходимата подкрепа може да се развие във водещ технологичен център в България. Желанието ни е да дадем възможност на хората, които обичат града и искат да живеят в него, да развиват своята IT кариера. След пандемията много от хората се завърнаха в родните си места, за да работят дистанционно. Бихме искали да попълним именно тази празнина -  да работиш от своя град, но да запазиш възможността да отидеш в офисно пространство и да поговориш с колегите си на живо, да правиш разработки рамо до рамо с някой от екипа си”, казва изпълнителният директор на компанията  Любомир Овчаров.

Кoмпaниятa, която вече има близо 400 служители в офисите си в София, Варна и Пловдив, планира в близко бъдеще да се paзpacтва и разширява присъствието си и в други градове в страната.

„Една от основните характеристики на културата в Адастра е добрият дух на вътрешно подпомагане и споделяне на знания, който съществува и при работа от разстояние.  Другата важна черта, която споделят нашите служители, е именно възможността за развитие чрез разнообразни проекти за глобални клиенти, с които всеки един от консултантите на Адастра работи, споделя Милка Рачева, ръководител “Човешки ресурси” в компанията.

„Колегите ни избират да работят в Адастра, тъй като могат да се развиват в дълбочина в разнообразни технологии за изграждане на комплексни IT решения, свързани с обработка и управление на данни. Всеки един от тях развива таланта си с помощта на личен ментор, който се грижи за неговото технологично портфолио и консултантски умения“, разказва Николай Попов, който работи в компанията като акаунт мениджър и е израснал в Русе.

Стратегия на Адастра в България

Част от стратегията за растеж на Адастра е подпомагането на IT общността с инвестиции в изграждане на таланти. В Адастра Академия са разработени над 60 вътрешни обучения и курсове. Компанията си партнира с голяма част от университетите в страната и заедно с тях разработва бакалавърски програми и магистратури, гост лекции, мастър класове и отворени курсове.

„Процесът по подбор е фокусиран главно върху идентифицирането на силните страни на кандидата и неговото желание за задълбочаване на познанията в IT сферата. Всеки новопостъпил колега има възможността да работи съвместно с ментор по развиването на технологична експертиза и умения за бизнес комуникация с клиенти.

Радваме се, когато се срещаме със специалисти, които имат солидна експертиза в обработката на данни – 8-10 години или повече. Също така оценяваме и младите IT ентусиасти, които не притежават голям предходен професионален опит в сферата, но владеят английски и/или немски език, както и така наречените „меки умения“. Входящото ниво на очакваните от нас познания валидираме с SQL или Python тестове и технически интервюта.

С помощта на стажантските ни програми, които ще анонсираме в дългосрочен план, откриваме и надграждаме потенциала на млади хора с основно академичен опит в информационния мениджмънт“, допълва Иглика Капинчева, специалист подбор в компанията, приела присърце разрастването на компанията в родния си град.

За компанията

Адастра е глобална консултантска компания, специализирана в управление на данните и дигиталните услуги, с централа в Торонто, Канада, създадена през далечната 1994 година.  В България до момента има физически офиси в София, Варна и Пловдив с близо 400 служители, като броят им постоянно нараства. Експертизата на компанията включва технологични услуги и решения за извличане и интеграция на данни, управление и анализи на ключови бизнес данни и дигитализация на водещи компании по целия свят.

Клиентите на Адастра са базирани в Северна Америка, Западна и Централна Европа, България и Азия. Компанията работи за компании от банковия, автомобилния, застрахователния сектор, както и за телекомуникационния, фармацевтичния и бързооборотния сектори.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.