Новият 2025 Mitsubishi Outlander PHEV осигурява впечатляващ пробег от 844 км

  • Mitsubishi обнови Outlander PHEV с ново задвижване и по-голяма батерия.
  • Вече може да измине до 844 км с един резервоар и напълно заредена батерия.
  • Направени са незначителни промени в екстериора и интериора на SUV.

Mitsubishi Outlander PHEV е актуализиран за моделната година 2025 в Европа, където ще бъде пуснат следващия март, и въпреки че изглежда почти идентичен с изходящия модел, той разтърсва следващо поколение plug-in хибридно задвижване с повече електрически пробег.

Mitsubishi Outlander PHEV

Както при настоящия Outlander PHEV, новият разполага с 2,4-литров бензинов двигател, произвеждащ 134 к.с. (100 kW) и 150 lb-ft (203 Nm), към който се присъединява електрически мотор отпред със 114 к.с. (85 kW) и 188 lb-ft (255 Nm) и електрически мотор отзад, произвеждащ 134 к.с. (100 kW) и 144 lb-ft (195 Nm). Като цяло, SUV-ът доставя комбинирани 302 к.с. (225 kW) и може да достигне 100 км/ч (62 мили в час) за 7,9 секунди.

Нова батерия

Ключова актуализация, направена за 2025 г., е включването на нова 22,7 kWh литиево-йонна батерия, която е малко по-голяма от 20 kWh опаковка на стария модел. Mitsubishi казва, че новият Outlander PHEV може да измине до 86 км само на електричество. Резервоарът за гориво също е нараснал до 53 литра, което означава, че SUV може да измине до 844 км с един резервоар и с напълно заредена батерия.

Предлагат се няколко различни режима на задвижване за plug-in хибридната система. Например, има режим само за EV, сериен хибриден режим, при който двигателят генерира електричество, когато е необходимо, и паралелен хибриден режим, при който електрическият мотор и двигателят работят в тандем. Шофьорите могат също така да използват режим на пестене, който поддържа нивото на заряд на батерията, и режим на зареждане, който презарежда батерията, докато сте в движение. Подобно на текущия модел, обновеният Outlander PHEV продължава да се предлага стандартно както с Type 2, така и с CHAdeMO адаптери.

Системи за управление

На други места Mitsubishi казва, че е подобрила системата S-AWC, за да увеличи максимално сцеплението при всякакви условия. Бяха направени незначителни промени в компонентите на шасито, за да се увеличи предсказуемостта на управлението, а гумите, амортисьорите и скоростта на пружините бяха ревизирани за по-добър комфорт при возене. Подобрения са направени и в кормилното управление, което да го направи по-леко при паркиране и в същото време да осигури повече обратна връзка при средни и високи скорости.

Визия

От визуална гледна точка, моделът 2025 включва нова предна решетка с активни щори, отличителни 20-инчови джанти с шест спици и променени задни светлини.

Mitsubishi Outlander PHEV

Промяната продължава и в кабината. Най-значимото подобрение е нов 12,3-инчов инфоразвлекателен екран, който заменя старата 9,0-инчова система и работи с нов и подобрен софтуер. Има и нови аудио системи Yamaha с осем и 12 високоговорителя, както и 15-ватово Qi безжично зарядно за смартфон.

Mitsubishi все още не е обявила специфични за пазара подробности за цените за 2025 Outlander PHEV.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.