планиране на пътуването

Опции за планиране на пътуването, които могат да улеснят ваканцията ви

Телефон? Тук. Резервна батерия? Тук. Зарядно? Тук. Готови сте за вашата ваканция. Но достатъчно ли е това? Ако отивате на ново място, прелистването на хартиени карти и пътеводители може да бъде много, много объркващо. И са необходими някои технологии за планиране на пътуването.

Технологичните инструменти стават по-ефективни при осъществяването на вашите планове и са лесно достъпни. „Планиране“ може да ви звучи като бягство от спонтанността и приключението, но всъщност това ви спестява ценно време в лутане из непознатите улици или чудене кое точно място да посетите. Ето някои неща, които можете да направите още сега.

Изграждане на персонализирана карта в Google

Уеб приложението My Maps от Google е едно от най-мощните средства за планиране на пътуванията в от години. Можете да търсите интересни места като музеи, ресторанти и хотели. За да можете да ги четете лесно, можете да ги коригирате или да ги маркирате със символи – като нож и вилица за ресторанти. Можете да добавяте бележки към интересната за вас дестинация.

Управление на маршрутите

Има много технологии, които автоматично организират маршрути. Сред другите предпочитани безплатни мобилни приложения за планиране на пътуването са TripIt и Google Trips.

Електронните таблици са ваш приятел

Ако искате още по-стриктен план за ваканцията, една електронна таблица е способна да свърши добра работа. Тя може се ползва като контролен списък преди пътуването, резюме на общия маршрут или списък на квартирите. Изобщо, каквото ви хрумне.

Не забравяйте, че модерните технологии са тук, за да улесняват живота ви. Защо не се възползвате от това? Можем да ви гарантираме, че едно добре организирано пътуване ще ви хареса много повече. Опитайте!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.