Ransomware WannaCry

5-те най-добри инструмента за защита от WannaCry и друг Ransomware

В следващите редове ще прочетете за 5-те най-добри анти-Ramsomware инструмента, които е добре да имате на компютъра си, за да защитите своите файлове. Тези програми ще попречат на злонамерения Ransomware да нахлуе в компютърната ви система. Те ще ви помогнат и да декриптирате файловете си, в случай че компютърът ви е бил поразен.

Ransomware е една от най-нашумелите заплахи, когато става дума за сигурността и поверителността на компютрите. Наскоро видяхме отблизо как злонамереният софтуер WannaCryptor 2.0 се използва за извършване на една от най-големите ramsomware атаки по рода си. Съобщихме ви също и за EternalRocks, който има потенциал да се окаже 7 пъти по-опасен от известния WannaCry, или както го кръстиха в нашата родина – ИскаПлаче.

Изследователите от Avast са регистрирали над 57 000 случая на ransomware от WannaCryptor 2.0 в 99 страни. Припомняме, че при атаката с WannaCry хакерите искаха откуп от 300 долара, платени в биткойн, за да декриптират криптираните от вируса файлове.

За да ви помогнем да се предпазите от подобни хакерски атаки, предлагаме на Вашето внимание 5-те най-добри софтуера, с които да защитите своите файлове. Тези anti-ramsomware програми ще предотвратят влизането във Вашата система на коварните вирусни софтуери от вида на WannaCry. Те ще ви помогнат и да декриптирате заключените от вируса файлове на компютъра си.

Trend Micro Internet Security

Trend Micro Internet Security осигурява съвременна онлайн защита на 1 компютър. Програмата ще се погрижи за безопасността ви, докато сърфирате в интернет. Тя е създадена така, че да защитава личните ви данни в социалните мрежи. Trend Micro Internet Security разполага с най-новата anti-ramsomware технология.

MalwareBytes Anti-Ransomware

MalwareBytes Anti-Ransomware следи цялата дейност на компютъра ви и идентифицира действията, характерни за дейността на този вид киберзлодей.  В случай че MalwareBytes Anti-Ransomware намери достатъчно доказателства, за да определи определен процес като ramsomware, тя блокира инфекцията и слага процеса под карантина, преди той да получи шанс да криптира файловете на потребителите.

Cybereason Ransom free

Cybereason Ransom free защитава срещу 99% от щамовете на ramsomware. Ransom free открива злонамерения софтуер, спира дейността му и показва изскачащ прозорец, който предупреждава потребителите, че техните файлове са изложени на риск. След това Cybereason Ransom free позволява на потребителя да спре атаката с едно кликване.

Zemana Antimalware

Zemana Antimalware разполага с изключително ефективен инструмент за защита от ramsomware.

Bitdefender Anti-Ransomware

Bitdefender Anti-Ransomware е безплатен инструмент за защита, който може да ви предпази от съществуващи на компютъра ви или изненадващо възникващи ramsomware атаки. Bitdefender Anti-Ransomware пречи на следните семейства от типа на вируса да шифроват Вашите файлове: CTB-Locker, Locky, Pertya и TeslaCrypt.

Е, това са 5-те най-добри софтуера за предпазване и поправяне за операционната система Windows. Не забравяйте да защитите компютъра си от всякакви атаки, целящи плащане на откуп.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg