WWDC21

WWDC21 ще се проведе от 7ми до 11ти юни 2021 г.

Apple обяви, че WWDC21 ще се състои от 7-и до 11-и юни 2021 г. и ще се проведе онлайн, както миналата година.

В типичен за Apple стил, анонса поставя много въпроси и се търсят всякaкви улики и загадки в картинката. Някои предполагат, че ключов елемент са очилата, които подсказват, че на WWDC21 , Apple ще представи дългоочакваните и обвити в слухове VR или AR очила. Други просто предполагат, че те са отражение от екрана на лаптопа.

„Работим, за да направим WWDC21 най-голямата и най-добрата ни досега и сме развълнувани да предложим на разработчиците на Apple нови инструменти, които да ги подкрепят в създаването на приложения, които променят начина ни на живот, работа и игра“, каза Сюзън Прескот, вицепрезидент на Apple международни връзки с разработчиците, в съобщение за пресата.

Очакваме да научим за новостите около следващите версии на macOS, iOS, iPadOS, watchOS и tvOS. През годините WWDC също е била сцена за представяне на хардуерни продукти – като преминаването на Маковете на чипове собствено производство. Очакваме тази година да разберем още за напредъка на компанията в тази посока.

През 2019 г. на конференцията бе представен новият Мак Про, а през 2017 г. – смарт-говорителят HomePod, актуализирани iMac десктопи и новият 10,5″ iPad Pro.

Apple също обяви и новото издание на Swift Student Challenge, като проектите могат да се изпратят до 18ти април. За повече информация и записване за участие посетете официалната страница на Swift Student Challenge.

Предвид световното положение с COVID-19, не е изненадващо, че Apple ще проведе конференцията онлайн. Фейсбук също са потвърдили, че тяхната конференция за разработчици F8 също ще бъде виртуална. Други организации, като MWC в Барселона, ще опитат да проведат ограничени физически събития.

Ще участвате ли в WWDC21 или само ще гледате презентацията на откриването ѝ? Представянето на кой продукт или операционна система очаквате с най-голямо нетърпение? Очакваме коментарите Ви тук и в групата на Technology.bg във Фейсбук!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Йонков

Технологичен ентусиаст.