Witcher 3 модификации

Witcher 3 модификации през 2017

Наскоро играх The Witcher 3 и към края на това изключително приключение полюбопитствах, какви Witcher 3 модификации през 2017-та година продължават да се развиват.Някои модове сa напреднали доста и придават осезаемо по-добър облик на играта – до такава степен, в която определено си заслужава да се популяризират.

Затова, нека ви споделя моя избор и впечатления от следните Witcher 3 модификации, които се развиват и сега. И така, да започваме!

Модовете за Witcher 3 са намерили своя дом в Nexusmods. Порталът предлага програмка, която да сваля и инсталира по-лесните за инсталиране модификации – NMM (Nexus Mod Manager)  – спестява кликове и местене на файлчета напред-назад. Някои от модовете се инсталират по-интрузивно и нямат инсталация чрез NMM програмата обаче.

Инструменти

Script Merger

Ако искате да инсталирате няколко Witcher 3 модификации, които променят скриптовете на играта (променят интерфейса, имат копчета за активация, или променят геймплея) – започнете с инсталацията на Script Merger! Сериозно – ще ви спести много чудене. Това е програма, която намира конфликтите в скриптовете от различните модификации и ви предлага да ги резолира автоматично. В случай, че не може, той ви ги отваря в програма за сравнение и обединение на код.

Текстури

The Witcher 3 HD Reworked Project – v4.6

Това е най-популярният мод измежду множеството Witcher 3 модификации. Голяма част от обектите в оригиналната игра са с текстури в ниска резолюция – което си личи и е дразнещо, когато се загледаш в тях отблизо. HD Reworked Project подменя текстурите и мешовете на каменните, дървените и металните обекти с много по-детайлни такива. И всичко това не води до намаляване на фреймрейта.
Проектът не е интрузивен и има инсталация с NMM. Ето едно видео, показващо сравнение на тези обекти с ванила играта.

Realistic Contrast Textures

Cъщо подменя част от текстурите, но по-скоро набляга на тези, използвани на открито – хората си го инсталират в допълнение на HDR.
Инсталира се също много лесно и не води до скриптови конфликти.

Осветление

Clear Lighting in Toussaint

Този прост мод премахва отвратителния зеленикаво-жълт оттенък на светлината в Тусан.
Ползва се в комбинация с други визуални подобрения, тъй като не влиза в конфликт с тях и се инсталира лесно с NMM.

Super Turbo lighting Mod или Wiedzmin Lighting Mod

Това са двете алтернативи за промяна на осветлението в играта – използват се като основа за по-нататъшни подобрения на цветовата гама. Ето един пример:

Цветова гама и ефекти

Промените по цветовата гама и постпроцесинг ефектите са известни като Reshades. Оригиналната игра не предлага отворен начин за модификация, затова наличните фреймуъркс, позволяващи такива промени, се прилагат във вид на хак – подмяна на библиотека с изпълним код в bin директорията на играта.

Най-популярният и амбициозен такъв фреймуърк – Reshade (https://reshade.me), е проект с отворен код, който позволява „инжектирането“ на графичен постпроцесинг в различни игри, както и разработката на съвсем нови ефекти. При инсталацията сваляте желаните от вас налични в проекта ефекти, с които можете да експериментирате. Препоръчително е, когато намерите своята комфортна зона, да махнете от конкретната инсталация ефектите, които не използвате, защото те бавят зареждането на всяка сцена.

Когато Reshade е зареден при стартирането на играта, може да викате конфигурационно меню с комбинация от клавиши (това става с Shift+F2) и да зареждате конфигурационен файл или да си създавате ваша собствена конфигурация. Удачно е да не забравяте да превключвате между Performance и Configuration режими на работа в зависимост от нуждата.
Reshade ефектите осезаемо намаляват кадрите в секунда (FPS) и не е добре да се прекалява с тях.

Witcher3 Mods in 2017
TrueWildHunt

E3 2017 – The True Wild Hunt

Цялата оригинална игра страда от пренасищане на цветовете, както и от жълто нюансиране в Novigrad/Velen и зелено-жълто в Toussaint. Този мод съдържа 3 ришейд конфигурации – една с Sharpening, една без, и една специфична за Toussaint. На мен лично той ми допадна най-много. Единственият друг, който ми хареса, е показаният по-горе Realistically Gritty Reshade.

В инструкциите пише, че препоръчват Supreme to Extreme Graphics Options – обаче според мен е излишно (това е мод, с който може да вдигате графичните настройки на нива над Ultra – на цената на производителност обаче).

Анимация

Brutal Blood

Променя анимациите на кръвта и то доста сериозно.
Прозвището „Касапинът от Блавикен“, с което е известен Гералт, изведнъж започва да изглежда много заслужено.

https://www.youtube.com/watch?v=i2dZyvQFJ7U

E3DodgeSystem

Заменя движенията за избягване на удар (Dodge) по време на бой с по-реалистични, както и добавя анимации за игра с меча в пасивно състояние.

Също така, може да си инсталирате и:

Съдържание

W3EE – The Witcher 3 Enhanced Edition

Това е изключително мащабен проект, който променя изцяло играта и я усложнява значително. Промените включват буквално всички умения, статове и механики в играта – Alchemy, Meditation, Staminа и Adrenaline нямат нищо общо с тези от оригиналната игра. Също така добавя и нови базови статистики – като Vigor или пък Poise (резистентност към губене на равновесие). Системата за избягване на удари също е по-реалистична и ще получавате частична щета, ако ви ударят дори когато Dodge-вате.

Може да разберете за какво става дума от това видео:

Devil’s Pit Mod

Добавя малко нови предмети, NPC-та, възможност за бой с копие на себе си, както и възможността да имате другар.
Понеже пипа по скриптовете на играта, този мод ще създава конфликти, изискващи резолюция, и не ви го препоръчвам в комбинация с W3EE.

Геймплей

Friendly HUD

Дават ви значително количество настройки, интегрирани направо в менютата на играта, с които да контролирате показването на отделните елементи от интерфейса. Така, ако изключите HUD-а, може да се насладите на графиката на играта, без да ви се пречкат показатели за здраве, счупени оръжия, куестове, минимап, който е толкова приближен, че е безполезен и т.н. Всъщност една от най-ценните функции е това , че може да казвате колко приближен да е минимапа.

Friendly Meditation

Friendly Meditation прави менюто за медитация прозрачно, а случващото се докато почивате ще изглежда като на забързан кадър.

Alternate Lightsources Interaction

Едно от най-дразнещите неща в оригиналната игра – когато искаш да отвориш набързо шкафа, но вместо това запалиш няколко свещи с анимация, която в този момент ти се струва безумно бавна. Е, този мод решава проблема – с него паленето на свещи и факли се прави със задържане на копчето, вместо с едно натискане.

Auto Apply Oils v1.31.1

Да намажеш острието си с подходящото масло за конкретната гадина е чудесна подготовка, но не и когато го правиш за 1020-ти път. Тази дейност хич не ми липсваше, когато започна да се случва автоматично.

Fast Travel from Anywhere

С този мод няма да има нужда да търчите до най-близкия знак, за да отпътувате нанякъде. Спестява една досадна дейност в играта.

Absolute Camera

Предлага възможността да си настроите сами камерата в различни типове ситуации, както ви е удобна.
Аз лично не намерих нужда, тъй като нормалната камера ми беше приемлива.

AutoLoot Configurable All-in-One (1.30-1.31)

Предлага възможност за автоматично преджобване на трупове и събирането на плячката. Не е жизнено необходимо според мен.

С това приключвам този сочен и изчерпателен списък от Witcher 3 модификации. Надявам се да ви бъдат полезни и приятни, а за всички заклети фенове на The Witcher – успешна игра! Ако вие знаете подходящи модове, моля споделете ги с нас в коментарите, или ни пишете в нашата фейсбук страница.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Георги Тонев

Бивш геймър. Древно създание и пазител на легенди. Любопитен изследовател на безполезни факти и още по-безполезните взаимовръзки между тях.