Rick and Morty сезон 5 – Глобална и космическа премиера

След повече от година чакане, феновете на хитовата анимация за възрастни Rick & Morty могат да ликуват, защото пети сезон чука на вратата. Преди  десетина дни от [adult swim] обявиха посредством клип в YouTube (който можете да видите по-долу), че 20-и юни е обявен за Глобален ден на Rick and Morty, като на тази дата ще бъде и премиерата на сезон 5. У нас сериалът ще се появи на следващия ден в HBOGO.

През април от HBO обявиха, че сериалът ще бъде част от тяхната платформа ексклузивно за Европа, като освен новите епизоди ще бъдат качени и предишните 4 сезона. Това е и първа премиера на шоуто у нас, което се радва на голям успех сред родните фенове, които ще могат да се насладят на шоуто легално и с превод.

От [adult swim] са подготвили купища изненади за феновете по случай Global Rick and Morty Day. Една от тях е, че от нощния блок са решили да изпратят космически крайцер по модел на този на Рик високо в стратосферата на над 45000 метра височина, който можете да видите за кратко в горния клип. Освен това е създаден и уебсайтът GoRickYourself, в който феновете могат да си направят собствени аватари по модела на тези в шоуто. Може да си създадете и тениска от сайта, но за съжаление това важи само ако  сте на територията на САЩ или Мексико.

сезон 5 – трейлър 1

сезон 5 – трейлър 2

сезон 5 – трейлър 3

Rick and Morty Спиноф сериал? Да, моля!

Последната приятна изненада от съвсем скоро е, че „Рик и Морти“ ще си има своя първи спиноф сериал. Той също ще бъде част от [adult swim] и ще се фокусира върху супергеройската банда The Vindicators, които се появяват в трети сезон. За момента не разполагаме с никаква допълнителна информация, но ще Ви държим в течение.

Rick and Morty – Описание

  • Формат: Анимационен ситком
  • Жанр: Черна комедия, научна фантастика, приключенски
  • Създатели: Джъстин Ройланд и Дан Хармън
  • Озвучаващи актьори: Джъстин Ройланд, Крис Парнел, Спенсър Грамър, Сара Чок и други
  • Времетраене: 20-22 минути на епизод
  • Налични сезони и епизоди:  41 епизода, разпределени в 4 сезона
  • IMDB: 9.2

„Рик и Морти“ е анимационен сериал за възрастни, който проследява историята на Рик Санчес – учен-социопат, имащ слабост към алкохола, който обича да забърква останалите членове на семейството си (внуците Морти и Съмър и техните родители Джери и Бет) в опасни космически приключения.

Отчасти той е базиран по „Завръщане в бъдещето“ от 1985. Док и Марти, Рик и Морти? Забелязвате връзката. Освен това, когато е бил млад писател, Джъстин Ройланд е правил мини пародийна поредица, която се казва „Истинските анимационни приключения на Док и Марти”.

Създатели на шоуто са Джъстин Ройланд, който озвучава едновременно Рик и Морти и Дан Хармън, който е сценарист на някои от епизодите и озвучаващ актьор на доста второстепенни герои. Любопитен всеизвестен факт е, че Джъстин пие доста бира, за да озвучи пияният Рик.

За разлика от други анимации от този тип, „Рик и Морти“ не се съсредоточава върху събитията и хората на деня (предимно политически), а върху нещата от живота, като самотата,  отношенията и други човешки неща от живота. Доста гост-звезди са озвучавали различни едноепизодни персонажи в сериала. Дани Трехо, Алфред Молина,Сюзън Сарандън, Нейтън Филъм са само част от имената, чийто гласове сме чували в сериала.

Награди и оценки

Сериалът се радва на голяма любов и от фенове, и от критика. Двукратен победител е на наградите „ЕМИ“ в категорията за анимации, носител е и на наградите „Изборът на критиците“, а има награди и номинации и от редица други конкурси за кино и телевизия.

В сайта за кинокритика IMDB има внушителната оценка 9.2, което го прави един от най-високо оценените в историята на сайта, а пък в другия подобен сайт  Rotten Tomatoes  има оценка от 94%/93%  от критиката/зрителите.

Ще се постараем да Ви държим в течение с всичко най-важно от Rick and Morty, затова постарайте се да проверявате регулярно този материал. Заповядайте също и в нашата група КиноЗона, където ще обсъждаме епизодите, както и ако желаете да научавате най-новото от света на киното и телевизията.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Бисер Иванов