SkyShowtime – Още една стрийминг услуга ще е достъпна в България от декември 2022 г.

SkyShowtime, европейското съвместно предприятие за стрийминг, създадено от майката на Sky Comcast и собственика на Showtime Paramount Global, определи 14 декември като дата за стартиране на своите първи пазари в Централна и Източна Европа.

Кога стартира SkyShowtime?

Изпълнителният директор на SkyShowtime Монти Сархан разкри новината по време на изява на сцената на официалното представяне на марката в Амстердам в четвъртък вечерта. Услугата за стрийминг SkyShowtime дебютира в Дания, Финландия, Норвегия и Швеция на 20 септември, последвана от Холандия и Португалия на 25 октомври. Очаква се да бъде достъпна в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Черна гора, Сърбия и Словения на 14 декември.

SkyShowtime

Това достига до 13 от планираните 22 пазара, които обхващат 90 милиона домове. След това ще се разшири в Албания, Чехия, Унгария, Северна Македония, Полша, Румъния и Словакия през февруари 2023 г. Испания и Андора са останалите пазари, на които стримерът ще бъде достъпен през първото тримесечие на 2023 г. Съдържанието ще бъде достъпно на общо 18 езика.

„Получихме регулаторно одобрение през февруари тази година. В рамките на 12 месеца ще стартираме на живо на 20 от нашите 22 пазара, което е наистина невероятно“, каза Сархан пред The ​​Hollywood Reporter. „Когато пускате нещо от такъв мащаб на 22 пазара, това помага да разпределите тези пускания, за да сме сигурни, че правим всичко правилно и … че нашите клиенти имат възможно най-доброто изживяване.“

Какво ще включва услугата?

SkyShowtime не разкрива броя на абонатите си, но неговият изпълнителен директор е доволен от представянето му досега. „Това, което мога да ви кажа, е, че надминахме нашите вътрешни прогнози за всеки отделен пазар“, каза Сархан. „Вървим доста по-напред от това, което очаквахме.“

SkyShowtime

Обсъждайки стартовото събитие в Амстердам, той каза, че ключова цел е „да разкажем нашата история и да накараме хората да се запознаят и развълнуват за цялото страхотно съдържание, което предлагаме. Имаме невероятно съдържание. Между Universal Pictures, Paramount Pictures, Peacock, Paramount Plus, Showtime, Sky Studios имаме най-доброто съдържание в света, което идва при нас. Ще имаме над 30 филма годишно. След като започнем да работим напълно, ще имаме над 30 сериала всяка година. Това е невероятно. И това е, че наистина предоставя страхотна стойност за потребителите на страхотна цена.“ Сред другото съдържание, SkyShowtime ще включва шоутата от вселената на Тейлър Шеридан. „Ние ще бъдем изключителният дом за тези шоута в Европа“, подчерта Сархан.

Разкривайки предстоящите пускания на пазара през декември, главният изпълнителен директор каза в четвъртък:

„SkyShowtime е създаден за Европа и ние сме развълнувани да кажем на клиентите в Централна и Източна Европа, че почти е време за SkyShowtime. Ние сме развълнувани да им предоставим ексклузивен достъп до най-новите сериали и филми от нашите емблематични и световноизвестни студия, както и първокласна гама от качествени местни забавления. След успешно стартиране в Северна Европа и Португалия, разширяването на тези важни пазари и предоставянето на SkyShowtime на още повече хора в цяла Европа е важен етап за нас.“

Допълнителни подробности относно програмата и ценообразуването в Централна и Източна Европа ще бъдат разкрити преди старта в средата на декември.

SkyShowtime

SkyShowtime включва нови блокбастър филми, премиум сериали, детско и семейно съдържание, плюс „подбрана селекция от библиотечни заглавия и бокс сетове от Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios и Peacock,“ всичко в едно място, заедно с местни оригинални програми, документални филми и специални предложения.

Събитието в Амстердам

Събитието, което се проведе в четвъртък в Амстердам, беше организирано от британския телевизионен водещ и диджей Алекс Зейн. Присъстваха звезди, познати от хитовото съдържание на стриймъра, включително Ребека Ромийн и Итън Пек от Стар Трек: Странни нови светове, Демиан Бичир от Let The Right One In, Клара Ругаард на The Rising, Bokeem Woodbine и Yerin Ha от Halo, Джейк Лейси и Колин Ханкс от A Friend of the Family, както и Джеф Уилбуш и Джулиана Канфийлд от The Calling.

SkyShowtime

Събитието също така подчерта ново и ексклузивно съдържание, което ще бъде премиерно на SkyShowtime през следващата година на текущите пазари. Сред тези заглавия са The Calling, Funny Woman, Mayor of Kingstown сезон 2, Rabbit Hole, Ripley, Three Women и Taylor Sheridan сериал Tulsa King, 1923 и Lioness. Събитието включва и предварителни прожекции на хитови филми, идващи в SkyShowtime, включително Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Gru, Downton Abbey: A New Era и Nope.

„Брилянтните истории са от съществено значение за SkyShowtime, поради което съм толкова горд от съобщението тази вечер, че толкова много изключителни сериали – с участието на някои от най-големите имена на Холивуд – скоро ще бъдат достъпни в нашата услуга“, каза изпълнителният директор. „Време е за шоу!“

За всичко това и още новини от филмовия свят, въпроси и коментари може да пишете в нашата фейсбук група КиноЗона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.