Silent Hill 1 във филм на Арнолд Шварценегер
Silent Hill 1 във филм на Арнолд Шварценегер

Silent Hill 1 и училището на Шварценегер

Знаете ли, че …

Училището от първата част на Silent Hill е взаимствано от училището във филма с Арнолд Шварценегер – „Ченге в детската градина“.

Silent Hill е измислен град в Америка, a действието проследява Harry Mason – баща, който търси отвлечената си дъщеря в това зловещо и забравено от Бога място. Играта е разработена от Team Silent, игровото подразделение на Konami, пусната е през 1999 година. Жанрът е survival horror в трето лице, а главният герой е обикновен гражданин на САЩ.

Критиците я определят като жанрово-определяща, тъй като Silent Hill разчупва второразрядните хорър тропи и ги заменя с нещо ново за времето си – разчита на психологически ужас и атмосфера като силно влияние върху геймърите.

Възможни са цели пет различни завършека на играта, в зависимост от действията на протагониста.

свали като Wallpaper (Full HD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.