Sennheiser HE1

Sennheiser HE1 – най-скъпите слушалки в света вече са в България

Моделът се нарича Sennheiser HE1 и струва 140 000 лева. Той ще бъде достъпен за всеки, който желае да го тества, както и за студентите в редица университети в България

Най-скъпите слушалки в света Sennheiser HE1 вече са достъпни за меломаните в България. Моделът, който струва впечатляващите 140 000 лева, вече може да бъде изпробван от всеки желаещ в шоурума на вносителя на висококачествена аудио техника V System. Слушалките ще бъдат за постоянно в България и ще обикалят сред дилърите в различни градове на страната.

Sennheiser HE1

Sennheiser HE1 впечатлява във всяко отношение – от дизайна без компромиси на самите слушалките и на усилвателя, който се предлага в комплект с тях, до качеството на звука, което пренася слушащия в самата музика. Те са електростатични, диапазонът на аудиото е между 8Hz и над 100kHz, а изкривяването (дисторшън) е най-ниското измервано някога по време на възпроизвеждане – 0.01% @1kHz, 100dB SPL. Слушалките тежат 550 грама, а усилвателят – 21 килограма.

Усилвателят на Sennheiser HE1

Самият усилвател е изработен от мрамор Carrara – един от най-ценните видове камък, който се добива край едноименния град в италианските Алпи и е известен с това, че с него са правили скулпторите си Микеланджело Буонароти и редица други ренесансови художници. Всъщност скулптурата „Давид“ на Микеланджело е правена с точно такъв мрамор. Контролните циферблати и тръбите на усилвателя също са старателно изработени до най-високо качество. С едно единствено докосване се отварят капакът на слушалките и всички елементи на усилвателя, бутоните излизат автоматично напред, а тръбите се издигат от корпуса.

Къде можете да ги изпробвате?

V System ще представи слушалките Sennheiser HE1 и в университетите в България, където студентите от различни специалности ще имат възможност да се запознаят с тях и да ги изпробват от първа ръка. Партньорството с висшите учебни заведения има за цел да запознае младите българи, следващи в тях, с най-висококачествената аудио техника, съществуваща на пазара в момента.

„Още със създаването на V System преди 22 години нашият екип винаги е акцентирал върху високото качество и с времето си поставихме за цел да направим най-качествените аудио продукти достъпни за българските меломани. През годините успяхме да постигнем много в тази посока, привлякохме за партньори водещите производители в този динамичен сегмент и внесохме в България най-впечатляващите иновации в него. Пускането на най-скъпите слушалки в света, както и партньорството ни с българските университети са само поредните стъпки в тази дългосрочна стратегия, която ще продължаваме да развиваме и в бъдеще“ – споделя Антон Генчев, Бранд мениджър на компанията.

Повече информация за слушалките можете да прочетете тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.